Verific, nu stiu cum este inscris in CF. Intablurarea este facuta ca spatiu comercial.
Si pentru cel de al doilea apartament unde am un sediu social cu activitate la terti si PFA pt 1,5 m in care se desfasoara activitatea?
Am o nelamurire legata de reabilitarea apartementelor unui bloc din sector 4. Comitetul blocului nu imi ofera informatiile necesare.
Trebuie sa depunem dosarul pentru reabilitarea blocului. Doar cei care au un venit sub 2300 lei pe membru de familie pentru a obtine reducerea oferita de Primarie.
Eu am 2 apartamente, ambele cumparate pe persoana fizica. Unul este intabulat ca spatiu comercial si inchiriat cu contract decomodat societatii mele.
Comitetul spune ca fiind inchiriat la o firma, eu nu ma incadrez la reducerea oferita de Primarie. Dar proprietarul apartamentului sunt eu, persoana fizica. Azi pot sa il inchiriez, maine pot locui in el.
La adresa celuilalt apartament am sediul unei societati, cu activitate la terti si sediul unui PFA, acesta fiind imobil rezidential mixt. Ma incadrez la reducere?
Intrebarea mea este, daca venitul familie se imparte pe ambele apartamente detinute. Si logic asa trebuie sa fie.
Si, daca apartamentul intabulat ca spatiu comercial si inchiriat societatii mele, se incadreaza la reducerea oferita de Primarie?
Va multumesc anticipat si va doresc o duminica excelenta!
Am citi si eu acum, exista aceasta conventie legal. Aveti dreptate, trebuie negociat. La ce se va aplica oare? Deoarece intrarea este separata de scara blocului, prin urmare nici clientii nici angajatii nu intra in scara blocului, nu beneficiaza de curatenia de pe scara blocului, lumina, lift, gunoi - pentru acesta este incheiat un contract cu REBU Mai ramane apa rece, - nu avem apometre, apa calda platim la RADET, vidanjare, canalizare. Ne mai incaseaza iarna caldura provenita de la tevile de trecere - fiind debransati de la caldura. Suntem 4 persoane in birou. Clientii nu folosesc canalalizarea, vidanjarea...
Acum, dupa multe piedici puse de banca, am cumparat un apartament situat la parterul blocului. Acest apartament care este intabulat ca spatiu comercial si aici va functiona o firma. Nu am sa ii schimb destinatia. Administratorul Asociatiei de locatari imi cere sa incheiem o conventie, urmand ca eu sa ii platesc luna o suma de 100-200 lei , cat considera ei, in functie de traficul de persoane. Desi accesul clientilor se face din afara, printr-un balcon construit cu toate autorizatiile necesare...
Este legala aceasta conventie?
Eu stiu ca vechiul proprietar nu le platea acesta conventie, desi acolo a functionat o bacanie.
Alta problema este cea a vecinilor bagareti.:frantic: Au vazut ca in acest spatiu s-au facut modificari. Ele au fost facute de vechiul proprietar, cu autorizatie de la primarie, certificat de edificare a constructiei, ca la carte. Acum vecinii bagareti, ma ameninta cu reclamatii la primarie ca am spart peretii :O.
Probabil nu au observat modificarile din cauza rafturilor amplasate in bacanie. #-o
Ma descurc cu siguranta cu vecinii mei, dar ajutati-ma, va rog, in privinta conventiei.
Cu multumiri,
D.
Nu au cerut documente care nu isi au rostul, au taragant doar finalizarea, spunnad ca acordarea unui credit e o treaba serioasa si trebuie bine studiata.
Eu le-am prezentat actele in decembrie 2015 si le-am depus in ianuarie 2016 deoarece trebuia facut noul cadastru care sa includa modificarile facute. Ori din ianuarie pana in aprilie, imediat chiar suntem in luna mai, este un termen extrem de mare.. .
Si la cea de a doua banca, nu stiu daca pot da nume, au cerut un act care sa confirme rezidenta sotului meu in Romania,probil se cer 2 acte, nu sa dovedeasca faptul ca este strain.
La fel nu am avut de unde sa duc acest act si au facut ei probabil investigatii, cert este ca mi-a dat in scris aprobarea creditului dupa 2 zile. Nu s-au lovit de acest document fara nume.
Buna dimineata. Multumesc pentru sfat. Sa fie atat de simplu? |Si rapid? Pentru radierea din cartea funciara nu trebuie solicitata revenirea la spatiu de locuit si la primarie, de unde s-a obtinut autorizatia de functionare ca spatiu comercial dupa care facut din nou cadastru si intabularea?
Este din nou o operatiune de durata, vanzatorul nu mai este dispus dupa cateva luni de asteptare. Daca nu reusesc sa cumpar eu acest apartament se teme ca e in dezavantaj daca nu mai este spatiu de locuit.
Ma sfatuiti, sa scriu la protectia consumatorului cat mai repede sau mai astept in ideea ca poate se aproba acest credit in 1-2 zile, cum zicea domnita.
Daca anunt acum protectia consumatorului, ce se intampla cu creditarea mea in curs?
Ei nu se gandesc ca in acest ritm zeci de oameni pierd avansul???? Pe mine m-a asteptat 3 luni, dar posibil alt vanzator, dupa ce expira promisiunea de vanzare sa renunte.
La unele banci creditarile sunt la mila Domnului. La alta banca am obtinut aprobarea in 2 zile. Minunat.