Am o nelamurire legata de reabilitarea apartementelor unui bloc din sector 4. Comitetul blocului nu imi ofera informatiile necesare.
Trebuie sa depunem dosarul pentru reabilitarea blocului. Doar cei care au un venit sub 2300 lei pe membru de familie pentru a obtine reducerea oferita de Primarie.
Eu am 2 apartamente, ambele cumparate pe persoana fizica. Unul este intabulat ca spatiu comercial si inchiriat cu contract decomodat societatii mele.
Comitetul spune ca fiind inchiriat la o firma, eu nu ma incadrez la reducerea oferita de Primarie. Dar proprietarul apartamentului sunt eu, persoana fizica. Azi pot sa il inchiriez, maine pot locui in el.
La adresa celuilalt apartament am sediul unei societati, cu activitate la terti si sediul unui PFA, acesta fiind imobil rezidential mixt. Ma incadrez la reducere?
Intrebarea mea este, daca venitul familie se imparte pe ambele apartamente detinute. Si logic asa trebuie sa fie.
Si, daca apartamentul intabulat ca spatiu comercial si inchiriat societatii mele, se incadreaza la reducerea oferita de Primarie?
Va multumesc anticipat si va doresc o duminica excelenta!
Inchirierea spatiului nu are nicio legatura cu plata reabilitarii. Numai in cazul in care spatiul este inscris in CF ca spatiu de firma nu beneficiati de reducere.
Verific, nu stiu cum este inscris in CF. Intablurarea este facuta ca spatiu comercial.
Si pentru cel de al doilea apartament unde am un sediu social cu activitate la terti si PFA pt 1,5 m in care se desfasoara activitatea?
Daca este intabulat ca spatiu comercial atunci este inscris in CF, intabularea se face in CF.
Si in cel de-al doilea caz nu puteti beneficia intrucat exista inregistrat sediul unei firme.
Numai in cazul in care spatiul este destinat locuirii ca pf se beneficiaza de reducerile oferite de primarie.
In sect 2 ,la inceputuri, primaria a cautat in arhiva sa si a descoperit ca sunt inregistrate firme cu activitate. Proprietari nu au vrut sa plateasca , dar apoi au fost chemati in judecata si au platit imediat.