avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare bloc sector 4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare bloc sector 4

Buna ziua

Am o nelamurire legata de reabilitarea apartementelor unui bloc din sector 4. Comitetul blocului nu imi ofera informatiile necesare.
Trebuie sa depunem dosarul pentru reabilitarea blocului. Doar cei care au un venit sub 2300 lei pe membru de familie pentru a obtine reducerea oferita de Primarie.
Eu am 2 apartamente, ambele cumparate pe persoana fizica. Unul este intabulat ca spatiu comercial si inchiriat cu contract decomodat societatii mele.
Comitetul spune ca fiind inchiriat la o firma, eu nu ma incadrez la reducerea oferita de Primarie. Dar proprietarul apartamentului sunt eu, persoana fizica. Azi pot sa il inchiriez, maine pot locui in el.
La adresa celuilalt apartament am sediul unei societati, cu activitate la terti si sediul unui PFA, acesta fiind imobil rezidential mixt. Ma incadrez la reducere?
Intrebarea mea este, daca venitul familie se imparte pe ambele apartamente detinute. Si logic asa trebuie sa fie.
Si, daca apartamentul intabulat ca spatiu comercial si inchiriat societatii mele, se incadreaza la reducerea oferita de Primarie?
Va multumesc anticipat si va doresc o duminica excelenta!

Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
Daria8, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanda65 , utilizator 05:02, 8 Mai 2017
Inchirierea spatiului nu are nicio legatura cu plata reabilitarii. Numai in cazul in care spatiul este inscris in CF ca spatiu de firma nu beneficiati de reducere.
Verific, nu stiu cum este inscris in CF. Intablurarea este facuta ca spatiu comercial.
Si pentru cel de al doilea apartament unde am un sediu social cu activitate la terti si PFA pt 1,5 m in care se desfasoara activitatea?
Daca este intabulat ca spatiu comercial atunci este inscris in CF, intabularea se face in CF.
Si in cel de-al doilea caz nu puteti beneficia intrucat exista inregistrat sediul unei firme.
Numai in cazul in care spatiul este destinat locuirii ca pf se beneficiaza de reducerile oferite de primarie.
Multumesc pentru raspuns. Apreciez.
O seara buna!
In sect 2 ,la inceputuri, primaria a cautat in arhiva sa si a descoperit ca sunt inregistrate firme cu activitate. Proprietari nu au vrut sa plateasca , dar apoi au fost chemati in judecata si au platit imediat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica bloc sector 4 Cezary Cezary Buna ziua, Am un apartament cumparat pe persoana fizica si inchiriat cu un contract decomodat unei societati care isi desfasoara activitatea in acel spatiu. ... (vezi toată discuția)
Deschidere srl ContSters232985 ContSters232985 Daca infiintez o firma si folosesc locuinta (apartament) ca sediul social trebuie sa schimb si contractele de furnizare utilitati telefon, ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)