Buna ziua,
Am un apartament cumparat pe persoana fizica si inchiriat cu un contract decomodat unei societati care isi desfasoara activitatea in acel spatiu. Apartamentul este intabulat spatiu comercial. La primarie s-a schimbat destinatia din spatiu de locui in spatiu comercial. Asa a fost vandut, asa l-am cumparat.
Intreb cu stupoare, de ce costul pentru reabilitarea acestui apartament este de 4 ori mai mare decat reabilitarea celorlalte apartamente cu destinatie spatiu de locuit, pentru care costul este de 5.000 de lei, iar pentru acesta, in care se desfasoara o activitate economica, pretul este de 20.000 lei. Nu sunt tot aceiasi pereti, aceleasi ferestre?
Nu gasesc in legislatie aceasta diferentiere intre persoana juridica si persoana fizica.
Daca apartamentul apartine unei persoane fizice de ce costul este mai mare?
De ce societatile trebuie sa plateasca dublu si triplu absolut tot? Exemplu aberant, la RADET am platit pausal, pentru 1 persoana, cu program de lucru 8 ore pe zi, apa calda (giga calorie) 110 lei pe luna.
Revenind la reabilitare, pentru depunerea dosarului, ni s-a cerut sa semnam ca suntem de acord cu plata a 100% (din cei 20% suportati de locatari) inainte de a sti care sunt aceste costurile, Adica am semnat in alb :D.
Daca peste un an nu mai inchiriez si voi locui in acest apartament? Un contract decomodat este incheiat pe perioada delimitata. Acum functioneaza aici o societate, maine poate nu.
Acum pot refuza reabilitarea apartamentului?
Diferenta de pret se datoreaza faptului ca restul proprietarilor sunt persoane fizice pe cand in cazul dv proprietar al bunului imobil este persoana juridica
Daca reabilitatrea termica reprezinta hotararea adunarii generale,conform dispozitii in vigoare,
hotararea este general valabila pentru toti proprietarii