avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitarea termica bloc sector 4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitarea termica bloc sector 4

Buna ziua,
Am un apartament cumparat pe persoana fizica si inchiriat cu un contract decomodat unei societati care isi desfasoara activitatea in acel spatiu. Apartamentul este intabulat spatiu comercial. La primarie s-a schimbat destinatia din spatiu de locui in spatiu comercial. Asa a fost vandut, asa l-am cumparat.
Intreb cu stupoare, de ce costul pentru reabilitarea acestui apartament este de 4 ori mai mare decat reabilitarea celorlalte apartamente cu destinatie spatiu de locuit, pentru care costul este de 5.000 de lei, iar pentru acesta, in care se desfasoara o activitate economica, pretul este de 20.000 lei. Nu sunt tot aceiasi pereti, aceleasi ferestre?
Nu gasesc in legislatie aceasta diferentiere intre persoana juridica si persoana fizica.
Daca apartamentul apartine unei persoane fizice de ce costul este mai mare?
De ce societatile trebuie sa plateasca dublu si triplu absolut tot? Exemplu aberant, la RADET am platit pausal, pentru 1 persoana, cu program de lucru 8 ore pe zi, apa calda (giga calorie) 110 lei pe luna.
Revenind la reabilitare, pentru depunerea dosarului, ni s-a cerut sa semnam ca suntem de acord cu plata a 100% (din cei 20% suportati de locatari) inainte de a sti care sunt aceste costurile, Adica am semnat in alb :D.
Daca peste un an nu mai inchiriez si voi locui in acest apartament? Un contract decomodat este incheiat pe perioada delimitata. Acum functioneaza aici o societate, maine poate nu.
Acum pot refuza reabilitarea apartamentului?

Multumesc anticipat, pentru orice sfat.

Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2017
Cezary, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:32, 11 Decembrie 2017
Diferenta de pret se datoreaza faptului ca restul proprietarilor sunt persoane fizice pe cand in cazul dv proprietar al bunului imobil este persoana juridica
Daca reabilitatrea termica reprezinta hotararea adunarii generale,conform dispozitii in vigoare,
hotararea este general valabila pentru toti proprietarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc sector 4 Daria8 Daria8 Buna ziua Am o nelamurire legata de reabilitarea apartementelor unui bloc din sector 4. Comitetul blocului nu imi ofera informatiile necesare. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pretul gigacaloriei poate diferi in acelasi apartament? elenamarta elenamarta Este frecventa situatia cand intr+un apartament de bloc, proprietarul are si sediul propriului SRL. Una din incaperi este data cu mandat catre acest ... (vezi toată discuția)
Sediu social firma in bloc poparlan poparlan firma care are sediu social in condominiu plateste caldura in conformitate cu prevederile hotararea consiliului general al municipiului bucuresti nr ... (vezi toată discuția)