avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Activitate andrea.p

Activitate andrea.p

Răspuns la discuția indemnizatie mame studente
buna ziua
sora mea e studenta, cursuri la zi si lucreaza din mai 2010 cu carte de munca
urmeaza sa nasca in ianuarie si pana atunci nu se implinesc 12 luni pt a putea beneficia de indemnizatie
intrebarea mea este: poate sa beneficieze de indemnizatie pt ca este studenta? intreb asta pt ca are si carte de munca
multumesc
Răspuns la discuția impozit forfetar
buna
eu nu am avut activitate deloc de cand am infiintsat firma...trebuie sa platesc ceva???
multumesc
Răspuns la discuția transcriere masina
help me please
buna
azi am avut prima infatisare la tribunal si X-(X-(X-( s-a amanat...pe motiv ca respectivul, cu care am eu contract de vanzare-cumparare, a vandut masina altei persoane...sfatuiti-ma va rog ce sa fac
nu am avut avocat abia ne-a bagat dna judecatoare in seama, nici macar nu l-a lasat pe sotul sa vorbeasca
in mod normal, logic, eu cu acest domn am contract cu el trebuie sa inchei socotelile, nu? chiar daca a vandut deja masina
cred ca in cele din urma voi apela la un avocat
sorina_balut a scris:

puteti sa va precizati actiunea la primul termen de judecata in fata judecatorului si sa cereti si cheltuieli de judecata

multumesc foarte mult pt raspuns
sper sa nu deranjez cu atatea intrebari
voi avea nevoie de un avocat? daca el se prezinta cu avocat am si eu nevoie?
care este recomandarea dvs: sa vb din timp cu un avocat sau ma pot reprezenta singur?
sorina_balut a scris:

trebuie sa va adresati judecatoriei, de la locul unde era inregistrat autovehiculul vandut la data instrainarii, cu o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu persoana careia i-ati vandut masina.
prin aceasta cerere solicitati sa se pronunte o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de radiere + cheltuieli de judecata.
dupa ce obtineti aceasta hotarare judecatoreasca, va prezentati cu ea la politie si radiati masina de pe numele dumneavoastra, urmand a fi inscrisa pe numele cumparatorului.
daca mai aveti contractul de vanzare-cumparare a masinii este bine sa-l atasati la dosarul cauzei.
succes!

buna
am fost sa fac aceasta cerere de chemare in instanta, si as dori sa va intreb daca in acesta cerere nu am mentionat nimic de cheltuielile de judecata, ce se intampla in continuare? le voi suporta eu sau paratul? multumesc
flipi a scris:

anca_zse a scris:

parerea mea este ca sa va prezentati la Directia venituri din cadrul Directiei fiscale( in orase mai mici, la primarie), sa cereti emiterea unui cert.fiscal, prezentand contractul de vanzare cumparare, cartea de identitate a masinii(copie), buletinul dvs. si o fisa unde jos figurati dvs. si pe care tb. sa o semneze cei de la finante, si cu astea mergeti la serv.de inmatriculari sa radiati masina, duceti cert. de radiere la impozite, si cumparatorul nu are decat sa umble cu ea radiata ca il prinde politia!

Pentru a putea radia autoturismul din evidentele Politiei , va sunt necesare toate actele in original , inclusiv numerele masinii,Chiar daca obtineti certificatul fiscal de la Primaria unde sunteti inregistrati ca platitor de impozit , acesta nu se va radia pana in momentul in care dvs. nu radiati autoturismul din evidentele Politiei. Sfatul meu este sa incercati sa luati legatura cu persoana careia i ati vandut autoturismul si sa incercati pe cale amiabiabila sa rezolvati aceasta situatie.

de 1 an de zile incerc sa rezolv cu el pe cale amiabila, dar refuza categoric sa vina sa o transcrie...trebuie sa iau ceva masuri, pt ca impozitul tot eu il platesc si amenzi daca ar fi
sorina_balut a scris:

pentru promovarea actiunii in instanta trebuie sa achitati o taxa judiciara de timbru la Primarie si sa o depuneti la dosarul cauzei. puteti mai departe sa ve reprezentati si singur.

multumesc foarte mult pt raspuns
multumesc mult
multumesc mult pt raspuns
inca o intrebare, daca ma puteti ajuta
cat ma costa pe mine aceasta chemare in judecata?