Buna seara, am si eu o mare rugaminte la dvs. ma aflu in recurs la Curtea de Apel Craiova, am castigat la Tribunalul Slatina tot ce am cerut si as vrea sa stiu daca in recurs voi avea castig de cauza, stie cineva care este practica acestei instante?
La Brasov se restituie atat taxa de poluare cat si dobanda legala si cheltuielile de judecata ce includ onorariul avocatului si taxa de timbru de 39 lei.
Cu siguranta va fi un raspuns negativ, din experienta mea la nici o cerere de restituire fie ca a fost vorba de Brasov, Slatina sau Bucuresti, nu mi s-a raspuns favorabil....insa instanta competenta sa judece in fond este Tribunalul iar nu Curtea de Apel.
Cu respect va informez faptul ca este un lucru cat se poate de simplu prin care am trecut si eu inainte de a promova examenul de barou, astfel in toata aceasta perioada de aproximativ un an de la momentul absolvirii facultatii si pana la admiterea in barou am fost angajata ca si secretara, insa atributile mele au fost cele specifice unui avocat stagiar, am studiat dosare (si cele din arhiva cabinetul dar cu prioritate cele aflate pe rol), am redactat actiuni, concluzii, cai de atac, am luat si dosare la amanare cu imputernicire speciala data din partea cabinetului, este absolut legal atata vreme cat intreaga responsabilitate revine angajatorului.
Pentru mine a fost o perioada foarte benefica care m-a ajutat sa promovez examenul de admitere cu nota 9, iar pentru aceasta reusita ii sunt profund recunoscatoare maestrei mele.
Intr-o speta ce priveste restituirea taxei de poluare, instanta in mod greit a trecut in dispozitivul sentintei 239,3 lei cheltuieli de judecata, in loc de 2039,3 lei, astfel incat a fost necesar formularea unei cerereri de indreptare, care ulterior a fost admisa, insa la aceasta incheierea adm fin a facut recurs, recurs care a fost atasat altor recursuri formulate impotriva sentintei.
Intrebarea mea este, acest recurs nu trebuie sa se judece separat (si inca ceva ce am uita sa mentionez, acest recurs a fost motivat pe faptul ca onorariu ar fi prea mare raportat la gradul scazut de dificultate al spetei, motive ce tin mai mult de sentinta, decat de incheierea de indreptare), este admisibil un astfel de recur?
Desigur, in caz contrar ar reprezenta o discriminare a dvs. fata de alti contribuabil care isi recupereaza suma incasata in mod nelegal de statul roman, cu titlu de taxa de poluarea.