avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ?

Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ?

Dea semenea ..exista posibilitatea sa l imputernicesc sa studieze dosare ?


Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 15:52, 14 Ianuarie 2011
Raspuns afirmativ la ambele intrebari.
- daca este numai absolvent (nu si licentiat) il puteti angaja pe un post care necesita studiile pentru care are (diploma de bac).
- da il puteti imputernici sa studieze dosarele pe care le aveti in arhiva proprie.
Nu puteti angaja in cadrul unui cabinet de avocatura persoane cu studii juridice. Interdictia este prevazuta in Statutul profesiei de avocat - art.175 teza a II-a.
Il puteti angaja pe studii medii, pe baza diplomei de bacalaureat, ca, de exemplu, asistent de cabinet sau registrator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Decembrie 2010
2theadvocate, utilizator
Daca are studii superioare nu pot fi angaja ca personal auxiliar, asa cum a zis freelis. Nu se poate fac in baza a studii medii care a facut cel care are studii superioare. Cel putin aceasta este interpretare literal preceptului mentionat. Si se supone ca interzicerea are legatura cu demnitatea studii juridice avute reale.
De ce nu ii dati o bursa privata pana intra in barou?

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)