avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ?

Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ?

Dea semenea ..exista posibilitatea sa l imputernicesc sa studieze dosare ?


Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 15:52, 14 Ianuarie 2011
romascanu a scris:

Teoretic... la intrebarea din titlu raspunsul este NU (pentru ca "Toate formele de exercitare a profesiei pot angaja personal auxiliar. Este interzisă angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare" - art 175 Statut)

Practic insa ...personal auxiliar cu studii juridice superioare am mai vazut, dar vreun avocat titular/asociat...intrebat de sanatate pentru asta n-am vazut.

Caci vorba aceea ...legea este o bariera pe sub care trec cateii, peste care sar dulaii si in fata careia numai boii se opresc.



cred ca e poate cel mai concludent raspuns. depinde, cred, ce il intereseaza pe avocat:
- munca "backoffice" de studiu, documentare, opinii juridice, redactare acte, cereri, concluzii, etc. - pentru care angajeaza licentiatul pe alt post (verificarile sau sanctiunile lipsind, e posibil si probabil practicat la scara destul de larga)
- reprezentarea directa in instanta, la clienti, etc. care e dificila spre imposibila

de lege ferenda insa, e un alt aspect care trebuie solutionat in "distinctia" avocat/consilier juridic si care arata, de fapt, ca aceasta distinctie ar trebui sa dispara, intr-un fel sau altul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Adrian0, utilizator
Care este temeiul juridic...... pentru bursa privata.?Exista o forma de contract?
- cum inregistrez bursa privata in cabinet?
Legea 376/2004, are si model de contract.
este interzisa angajarea personalului auxiliar cu studii juridice superioare, insa un student nu poate fi inclus in opinia mea in aceasta categorie, intrucat acesta este in curs de finalizare a studiilor. Pana atunci poate fi angajat ca personal auziliar urmand ca dupa sustinerea si promovarea exemenului de licenta sa i se schimbe incadrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)