avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ?

Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ?

Dea semenea ..exista posibilitatea sa l imputernicesc sa studieze dosare ?


Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 15:52, 14 Ianuarie 2011
insistent revin
Birou notar public poate sa isi angajeze jurist?
multumesc
Stimata Doamna,

Avand in vedere ca Biroul Notarial are personalitate juridica deci are capacitate juridica de folosinta si de exercitiu, evident ca are dreptul de a fi reprezentata in fata tertilor. Prin cine? Printr-o persoana care sa aiba pregatire juridica adecvata si recunoscuta. Aceasta poate fi jurist sau avocat.

O zi buna!
lylyan a scris:

insistent revin
Birou notar public poate sa isi angajeze jurist?
multumesc


Si eu cred ca are dreptul fara a exista probleme de ordin legal.
Da, biroul notarial poate sa isi angajeze consilier juridic. Doar ca inca nu s-a nascut notarul care sa faca treaba asta. Daca aveti functie de secretar, ati facut dreptul si sperati sa capatati vechime ca si consilier juridic, luati-va gandul:)
Totusi, daca notariatul ar avea un proces gandesc ca si-ar angaja avocat si nu ar merge la proces singur ,,sa se reprezinte singur cum spun oamenii"...care vor sa se reprezinte singuri...

Daca biroul notarial ar avea procese pe rol ar prefera sa angajeze jurist si nu avocat deoarece este mai scump...
Si sa vad un notar singur in intanta chiar as fi curios...
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)