avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

pot in cadrul cabinetului de avocat sa angajez un absolvent de faculate de drept ?

Va rog sa mi spuneti daca in cadrul Cabinetului de Avocat pot sa angajez un absolvent al facultatii de stiinte juridice ...si pe ce post ?

Dea semenea ..exista posibilitatea sa l imputernicesc sa studieze dosare ?


Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 15:52, 14 Ianuarie 2011
Stimata Doamna,

Am vazut ca sunteti avocat. In Legea avocatilor scrie foarte clar ca pot desfasura activitati specifice profesiei de avocat (acordarea de consultanta juridica, asistare si reprezentare in fata instantelor, a parchetelor si a institutiilor publice si private) numai absolventii de facultate de drept care au obtinut promovarea la examenul de admitere in cadrul unui barou din UNBR si care sunt inscrisi in Tabloul Avocatilor cu drept de a exercita profesia.
Asadar absolventii de Facultate de Drept care nu sunt avocati in conditiile legii nu pot fi angajati in cadrul Cabineteleor de Avocatura ca avocati ci eventual ca secretari sau orice altceva.
Cat despre posibilitatea de a le incredinta dosare spre studiu, asta puteti sa faceti insa ei nu au voie sa dea consultanta clientilor sau sa ii reprezinte or sa ii asiste in fata instantelor si a autoritatilor publice sau private.

Cu stima.
Toader Mihai a scris:
Asadar absolventii de Facultate de Drept care nu sunt avocati in conditiile legii nu pot fi angajati in cadrul Cabineteleor de Avocatura ca avocati ci eventual ca secretari sau orice altceva.

S-a mentionat deja mai sus: "orice altceva" nu este permis de lege.
dar in cadrul unui birou notarial se aplica aceleasi reguli sau acolo e voie sa angajez cu studii juridice?
multumesc
Stimata Domnisoara Avocat,

Cand am spus " orice altceva" m-am referit la orice alta profesie in cadrul unui cabinet de avocat cu exceptia profesiei de avocat. Nu e cazul sa distorsionati adevaratul inteles al ideii mele.

Cu bine!
Iarasi, consultati legea notarilor publici. Sunmt identice dispozitiile!

Alte discuții în legătură

2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Ce angajari poate face un avocat pe cabinet individual? Ionel Popa Ionel Popa cabinetul individual de avocat poate angaja un proaspat absolvent de drept ? cum si in ce calitate ? absolventul de drept nu a dat examen de intrare in ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)