avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Activitate mansu

Activitate mansu

Buna ziua!

Sunt permise relatiile comerciale intre doua firme (cu capital integral privat) care au acelasi adminstrator? Dar intre un ONG si un SRL cu acelasi presedinte/administrator?

Multumesc anticipat!
Buna ziua,

Infiintez luna asta o firma neplatitoare de tva si cu 3% impozit pe cifra de afaceri. Stiu ca plafonul de cifra de afaceri pt firmele neplatitoare de tva este de 30.000 de euro pe an. In cazul meu, din acest an a mai ramas doar o luna si jumatate. Cifra de afaceri maxima pe care o pot avea in acest an este tot de 30.000 de euro sau se calculeaza procentual pt perioada ramasa din an? Care este plafonul dupa care devin platitor de 16% impozit pe profit?

Multumesc anticipat!
As vrea tare mult sa pot face asta, dar faptul ca eu as specifica in mailul trimis catre clienti ca acele creatii imi apartin nu ii poate impiedica sa le foloseasca totusi si ma indoiesc ca mi-ar folosii foarte tare in instanta. Ma gandesc ca trebuie totusi sa existe o solutie legala prin care sa-mi pot apara creatie fara sa fiu nevoit sa platesc cateva sute de euro pt fiecare la osim. Am gasit un site care zice ca ar face asa ceva: www.ecopyright.ro , dar as prefera sa nu fac asta online ci sa merg cu creatiile la un avocat cunoscut.
Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare/problema: eu am o firma care, printre altele, face si grafica. Atunci cand fac o creatie grafica, pt o pagina web de exemplu, merg cu ea la client sau o trimit pe email si, uneori se intampla ca clientul sa nu o accepte dar totusi sa o foloseasca fara acordul meu lucrand cu o alta firma mai ieftina. Pot merge la un avocat si sa obtin o data certa sau o dovada ca creatia respectiva imi apartine? Sa obtin de fapt in acest fel un drept de autor temporar pe care sa-l pot folosii ulterior ca proba in instanta?

Multumesc antipat pt ajutor?
legalmgm a scris:

Aveti dreptate.
Operatiunea nu se refera la Capitalul social.
Este o pura operatiune financiara.

Nu puteti deduce nimic. Este un imprumut fara dobanda (sau cu dobanda BNR).
Nu este o cheltuiala. Cel mult, dobanda poate fi contabilizata ca o cheltuiala financiara.

Va multumesc mult!
legalmgm a scris:

Buna ziua,
SE POATE in mod legal.
Trebuie sa aveti un Raport evaluare a bunului, efectuat de o persoana independenta si sa faceti un contract de finantare (imprumut) cu firma, in care stipulati termenii si conditiile imprumutului. NU PUNETI dobanda la acest imprumut (sau, cel mult, dobanda de referinta afisata de BNR)..
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov

In primul rand multumesc pentru raspuns.

Inca o mica intrebare mai am: daca este legal, voi putea deduce si impozitul pe profit din suma pe care firma mi-o va returna? Poate fi fi considerata o cheltuiala chiar daca nu exista o factura fiscala pentru ea? Firma foloseste acea hartie in productia de materiale publicitare pe care ulterior le vinde.

annajanette a scris:

da se poate se numeste aport in natura

Ma indoiesc ca este vorba aici de aport in natura. Capitalul firmei nu este afectat, este vorba doar de un imprumut. Oricum, multumesc frumos!
Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare: sunt actionarul si adminsitorul unui SRL. Firma mea are nevoie de foarte multa hartie si bani de cumparat nu prea sunt, iar eu am dintr-o incercare de afacere anterioara o cantitate suficienta de hartie. Intrebarea este daca este legat sa fac un contract prin care sa imprumut firma mea cu cantitatea respectiva de materie prima, urmand ca atunci cand vor fi vremuri mai bune sa retrag din firma suma de bani corespunzatoare.
Daca asa nu se poate, exista o solutie alternativa?

Multumesc anticipat!