avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Data certa creatie (drept de autor temporar)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Data certa creatie (drept de autor temporar)

Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare/problema: eu am o firma care, printre altele, face si grafica. Atunci cand fac o creatie grafica, pt o pagina web de exemplu, merg cu ea la client sau o trimit pe email si, uneori se intampla ca clientul sa nu o accepte dar totusi sa o foloseasca fara acordul meu lucrand cu o alta firma mai ieftina. Pot merge la un avocat si sa obtin o data certa sau o dovada ca creatia respectiva imi apartine? Sa obtin de fapt in acest fel un drept de autor temporar pe care sa-l pot folosii ulterior ca proba in instanta?

Multumesc antipat pt ajutor?
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 11:23, 24 Noiembrie 2009
Puteti face si acest lucuru, insa ar fi de preferat sa trimiteti clientilor o notificare de fiecare data din care sa rezulte dreptul dv. de creatie intelectuala si sa le interziceti utrilizqarea creatie fara acordul dv.
As vrea tare mult sa pot face asta, dar faptul ca eu as specifica in mailul trimis catre clienti ca acele creatii imi apartin nu ii poate impiedica sa le foloseasca totusi si ma indoiesc ca mi-ar folosii foarte tare in instanta. Ma gandesc ca trebuie totusi sa existe o solutie legala prin care sa-mi pot apara creatie fara sa fiu nevoit sa platesc cateva sute de euro pt fiecare la osim. Am gasit un site care zice ca ar face asa ceva: www.ecopyright.ro , dar as prefera sa nu fac asta online ci sa merg cu creatiile la un avocat cunoscut.
Buna ziua,

Solutia ar fi ca inainte de orice sa semnati contracte cu partenerii in care sa includeti licenta de utilizare. Aceasta licenta trebuie sa specifice drepturile si obligatiile beneficiarului. In plus, pentru fiecare lucrare in parte trebuie sa existe o anexa, in care sa fie descrisa in amanunt lucrarea. In felul acesta veti putea dovedi mereu cine este autorul operei si ce intelegeri au fost incalcate. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot proteja o creatie grafica? Cosmin Mard Cosmin Mard Buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Acum un an am creat un logo insa nu l-am inregistrat la OSIM (motivele sunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in grafica krokodil3 krokodil3 Buna ziua, Am o neliniste de cateva zile si sper sa primesc un raspuns de la dumneavoastra. Sunt angajat in cadrul unei companii si incadrat in cartea de ... (vezi toată discuția)
Copyright - harta ContSters118276 ContSters118276 Buna ziua, Acum ceva timp am creat o aplicatie online de la zero (o harta - comerciala - cu firmele din orasul meu). Problema este ca in ultimul timp tot ... (vezi toată discuția)