In luna decembrie, am dorit schimbarea abonamentului meu Orange in valoare de 23 euro, cu unul de 20...mi s-a spus ca se poate, dar sa revin la sfarsitul lunii, inainte de facturare, pentru a se inregistra acest lucru. In acelasi timp doream incheierea unui alt abonament, ceea ce am si facut, deoarece am mizat de incredere si adevar, in spusele angajatului care mi-a adus la cunostinta faptul ca imi pot schimba abonamentul. Revenind cu un telefon, la sfarsitul lunii decembrie, mi s-a spus ca nu-mi pot oferi un abonament mai mic de 25 de euro, iar astazi, mi se putea oferi doar unul de 30 de euro, pe motiv ca valoarea facturilor mele sunt in medie de 30 euro si ca inca mai am perioada contractuala. Eu inteleg aceste aspecte, adica valoarea medie a facturilor si perioada contractuala, dar cand eu am cerut schimbarea abonamentului, nu s-a mentionat nimic despre aceste lucruri, si mai mult, am aflat ca inca de pe atunci cererea mea putea fi inregistrata si schimbata automat la data de facturare, aspect de nu mi s-a adus la cunostinta. In momentul de fata, nu pot decat sa depun o sesizare, iar ce va rog pe dumneavoastra este urmatorul lucru: eu in sesizare le cer verificarea convorbirilor telefonice din luna decembrie de pe abonamentul meu catre serviciile clienti Orange, iar daca nu vor rezolva aceasta problema, ii anunt ca intentionez sa-i actionez in instanta(ceea ce vreau sa fac). As dori sa mi spuneti exact cum se numeste acuzatia pe care eu le-o aduc lor, pentru ca inca nu am discutat cu un avocat in speranta ca totusi vor rezolva aceasta problema.Oricum, o sa mentionez actionarea in instanta si as dori sa ma ajutati cu acuzatia, si bineinteles, sa mi spuneti parerea dumneavoastra. Tin sa mentionez faptul ca facturile cu valori cuprinse intre 30 si 50 de euro, au fost mereu platite pana la data scadenta de mai bine de un an de cand am incheiat primul contract cu ei, deci nu am fost un client care a cauzat in vreun fel probleme. Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede si va multumesc anticipat
As dori sa va intreb, daca asociatiile de bloc au si acestea de respectat o legislatie? Daca da, atunci, exista un termen de plata al intretinerii, pe care al trebui sa-l respecte fiecare asociatie in parte? Ma intereseaza daca exista o lege sau o regula in aceasta privinta, deoarece, unde locuiesc, intretinerea se afiseaza pe 20 a fiecarei luni si pana pe data de 30 a aceleiasi luni trebuie achitata, sub pretextul ca se adauga penalizari dupa aceasta data, intrand in luna urmatoare...vreau sa stiu daca au dreptul sa procedeze asa.
La fel este si cu apa la pausal… daca eu am platit pe august, 15mc³, iar luna aceasta am dus un index care indica 10 mc³ consumati de cand am dus ultimul index si pana in prezent, de ce ar trebui sa mai platesc iar apa? Nu ar fi normal sa fie pe 0, iar cei 5 mc³ sa ramana pentru luna viitoare, cand, daca o sa consum 7mc³,o sa platesc doar 2mc³? Am prezentat si aceasta problema, deoarece, indifferent daca duc sau nu apa, o data ce m-au pus la pausal nu mai scad nimic, nici daca duc indexul apometrului, tot cu 15mc³ ma trezesc…platesc cel mai mult de pe toata scara.
Va multumesc anticipat pentru raspuns, iar daca nu m-am facut inteleasa, va rog sa-mi oferiti un numar de telefon unde pot pune aceste intrebari, daca exista o administratie a asociatiilor de bloc, pentru ca vreau neaparat sa aflu cat mai repede un raspuns.