cativa ani buni care pot fi demonstrati prin baza de date a programului de acces in cladire. Mentionez ca nu pot proba solicitarea repetata de a sta peste program (orala)
Am lucrat mai multi ani la un loc de munca unde mi s-a cerut constant sa stau peste program, dar orele suplimentare s-au platit doar cand a dorit directorul general (adica din an in pasti). Am stat peste program in fiecare zi, iar firma dispune de sistem de monitorizare pe baza de card si turnicheti, iar program inregistreaza cand vine si pleaca fiecare.
Am plecat cu scdnal de acolo si as dori sa fac ceva ca sa mi se plateasca retroactiv orele suplimentare. Are vreun rost sa fac o sesizare la ITM si sa cer un control acolo, mentionand situatia de fapt?
Ca jurist stiu ca probabil va fi nevoie de o actiune in justitie, dar ma intereseaza aspectele practice si sfaturile celor mai experimentati in dreptul muncii
ce ma sfatuiti?
Ca si cod CAEN este cel de inregistrari sonore, 5920 Activitati de realizare a inregistrarilor audio si activitati de editare muzicala
Ca si actiuni practice, trebuie sa detineti contracte de productie muzicala asupra unor opere muzicale, si sa deveniti producator in sensul legii dreptului de autor.
Apoi trebuie sa va inregistrati ca producator la ORDA (pt fonograme) si UCMR-ADA (pt numarul de autorizatie fonografica). acestea pot fi evitate daca nu aveti productie fonografica (CD, DVD, etc) la ambele entitati gasiti pe site toate informatiile si formularele necesare
Depinde mult despre ce doriti sa faceti cu adevarat
Credidam nu mai are activitatea suspendata, au suspendat decizia de supendare :D a activitatii in instanta.
In cazul in care restaurantul (titularul spatiului) nu are deja autorizatie pentru sala, probabil trebuie sa o obtineti dvs, ca si "utilizator"
Nu exista nici o autoritate de supraveghere a internetului. Daca sunteti pe uns ervicu platit si vi se incalca drepturile, puteti sa va adresati la protectia consumatorului. daca este un serviu gratuit, aveti optiunea sa nu mai accesari servicul respectiv. Doar daca s-a petrecut o fapta de natura penala puteti face o plangere penala.
Daca e vorba de facebook lasati-o balta :)
taxe poate incasa doar statul roman. taxa UCMR-ADA e la fel de taxa ca si taxa pe care o platiti la ENEL, Microsoft, Distrigaz, mobila, calculatoare, telefonie mobila, etc
Muzica e un serviciu pentru care se plateste ca pentru orice alt serviciu dorit.
Legea spune ca organizatorul plateste, acest putand fi atat detinatorul spatiului, sau cel care pune muzica. In general platesc cei care au spatiul, depinzand acum si de eveniment.
Nu are legatura cu internetul art 34, ci cu copia privata, in sensul ca nu este ilegala copierea pe un suport a unor opere protejate, intrucat in pretul lui este inclusa si o suma pe care o plateste producatorul/importatorul suportului catre organismul de gestiune colectiva colector, la noi UPFR.
Oriunde in lume ati plati tot dvs, cum este si normal. este pensiunea dvs, si ca atare aveti calitatea de utilizator. Cine pune muzica conteaza mai putin
Da, cat timp utilizati muzica aveti obligatia legala de la obtine licenta si de a plati