ynocentta a scris:
Legiuitorul in inteleapta lui misiune nu s-a deranjat cand a gandit legea sa prevada concret solutia situatiilor particulare
Legea in vigoare prevede facilitati numai pentru o singura proprietate indiferent cine locuieste in celelalte proprietati
Dar daca schimb contractul de pe propietatea a 2-a aceea unde stau eu nu merge? Trebuie sa inchei eu ceva?Practic sa nu mai fie 2 puncte pe numele mamei.Asta doresc sa fac doar ca acolo nu stiu ce sa bifez in hartia respectiva de la eon.
Folositi o alta metoda, sa trimita indexul cu fotografie, in fiecare luna, pe un grup de Whatsapp, de exemplu. In lege nu esteprecizata vreo metoda pe care s-o utilizeze asociatia pentru a "disciplina" cumva citirea corecta a indecsilor, asa ca fiti creativi. Hotariti legal asta, in AG (cei 6 oameni care se implica) si cine nu trimite in intervalul lunar ales acea poza (faceti o baza de date cu pozele initiale) va trebui sa suporte impartirea neinchiderii de bilant pe apa.
Singura posibilitate e prin convingere, e o chestiune optionala. Stringeti banii in rate si apoi va montati toti odata. Si noi suntem pe scara cam tot atitea apartamente, cu apometre fara transmisie si nu am avut probleme niciodata. E cam mult 10-15 mc. Puteti face altceva, sa faceti o AG si sa propuneti ceea ce legea va permite, sa verificati periodic indecsii apometrelor. Puteti face si o verificare tehnica, cu un vas de capacitate cunoscuta (10 litri sa zicem) si vedeti ce indicatii obtineti la fiecare apometru, facind macar 3 incercari (si apoi mediere).
Nu se poate, adunarea generala poate hotari doar in cazul proprietatii comune, apometrul este proprietate individuala.
Legea 196/2018 obliga proprietarii sa-si monteze apometru, nu apometru cu transmisie radio (art. 32).
Toate apometrele au aceeasi precizie, conform NML 003-05, indiferent ca au sau nu transmisie radio, 2% din valoarea instantanee, pe domeniul principal de lucru, Q2 - Q3.