La parintii mei in bloc o persoana ce detine mai multe apartamente isi doreste sa scape de teava de gaz din interior.Pe casa scarii exista trasa teava de gaz la toate etajele(cine vrea renunta la gazul de la comun si isi pune contor).La inceput persoana in cazua a intrebat lumea care mai este prin zona si este proprietara pentru ca multi din zona sunt chiriasi,daca doresc sa isi traga contor de la teava de afara.Ai mei au refuzat de mai multe ori.Recent acea persoana si cu alti oameni au discutat despre aceasta tema si brusc a aparut o avarie la teava de gaz de la un apartament din bloc.Rezultatul avariei arata ca teava este grav avariata si nu se mai da drumul la gaz,iar lumea trebuie sa isi puna contor si sa se lege la teava noua trasa la intrare.Intrebarea mea ar fi :Ce ar trebui sa vada/solicite parintii mei de la administrator ca sa vada ca acea lucrare chiar e asa cum se spune sau a fost doar vreo invarteala de-a lor pentru a forta lumea sa se mute pe teava noua.
Cine a contribuit la montarea tevii noi de gaz?
Parintii pot solicita presedintelui asociatiei de proprietari procesul verbal de constatare privind functionarea in siguranta a instalatiei de gaz" intocmit de firma care trebuie sa fie autorizata ANRE precum si autorizatia firmei eliberata de ANRE.
Daca firma care a efectuat interventia si verificarea instalatiei nu este autorizata ANRE puteti sesiza ANRE si furnizorul de gaz Eon.
Teava noua de gaz a fost trasa mai demult de asociatie .Intre timp la ea s-au legat mai multe persoane ce au dorit sa isi puna centrala.Nu asta ar fi problema ci faptul ca au chemat ei pe "cineva de la eon" care a vazut ca teava de la comun ar fi foarte stricata si cica nu se mai da drumul la gaz pe teava veche ,iar administratia obliga lumea sa se mute pe teava noua.
Mai pe scurt de la aceasta smecherie, parintii mei stau de vreo saptamana fara gaz.
Ai mei ce pot sa ceara de la administrator ca sa se poata convinge ca ce au spus cei de la EON e asa cum a fost scris pe afisier?Ma gandesc ca o teava de gaz nu se poate strica asa de tare incat sa fie inutilizabila (iesita din garantie) cum li s-a spus de la administratie.
Asta era de fapt intrabarea principala.
Oprirea furnizarii gazului nu se face pe doar pe baza "vazutului", se intocmeste innproces verbal de constatare in care sunt descrise cauzele opririi si este semnat de ambele parti, verificator firma si reprezentant legal al asociatiei de proprietari, presedintele ap.
Daca blocul are o vechime de peste 60-70 ani este posibil ca teava sa se mai corodeze.
Interesati-va cand a fost facuta ultima revizie tehnica la instalatia de gaz, se face la 10 ani si ultima verificare periodica, la 2 ani, si care au fost constatarile si masurile impuse in cazul in care instalatia nu functiona in conditii de siguranta.