avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate nirdoc

Activitate nirdoc

Multumesc foarte mult pentru precizari. Maine ma infiintez la ANOFM pentru decizie. Va doresc o zi buna si cu siguranta voi apela la amabilitatea dumneavoastra.
tudorvaleriu a scris:

1. De ce nu va uitati pe carnetul de somer sa-mi spuneti data inceperii perioadei de somaj? Am impresia ca v-a pus in plata mai tarziu cu o luna si de aceea va intreb: pe ce data ati depus actele la AJOFM si cu ce data incepe perioada de somaj (din carnetul de somar).
2. Decizia emisa de AJOFM trebuia sa va fie inmanata cand v-a inmanat si carnetul de somer (acesta se intocmeste in baza deciziei). Puteti sa mergeti la Agentia de Somaj sa cereti decizia (ea nu se pune prin posta, se pastreaza la dosarul dvs. de la agentie).

-precum am mentionat dosarul l-am depus la AJOFM in data de 13.12.2010
-la data respectiva am primit doar carnetul de somer
-la Foaia de evidenta din carnetul de somaj, la rubrica Data stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj este trecuta data de 13.12.2010
Multumesc pentru raspuns, dar pana acum nu am primit nici o decizie emisa de AJOFM , in schimb am primit doar carnetul de somer.
Am aflat ca dosarul a fost acceptat in data de 13 ianuarie 2011, dupa ce m-am prezentat la serviciul de arhiva al AJOFM (in 17.01.20110, de unde am cerut restituirea originalului cartii de munca, document retinut odata cu prezentarea dosarului. Atunci mi s-a spus ca la prima prezentare la viza voi primi acest document inapoi.
In concluzie, trebuie sa astept sa primesc prin posta si o decizie a AJOFM ?
Va rog frumos un raspuns legat de urmatoarea speta:
-in 13 decembrie 2010 AJOFM mi-a preluat dosarul in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;
-astazi 17 ianuarie 2011 , programat fiind pentru prima viza lunara, mi s-a comunicat faptul ca doar in data de 13 ianuarie 2011 dosarul a fost prelucrat
-desi au trecut 35 zile de la inregistrarea dosarului, inca nu am primit prima indemnizatie de somaj;
Intrebarea mea este : conform legii somajului (cu toate modificarile intervenite) care este modalitatea de plata si care este intervalul de timp la plata a indemnizatiei de somaj ?
Va multumesc anticipat !
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Intre timp raspunsul asteptat de la ANAF din oct 2010, desi parea ca , in sfarsit va fi redactat, s-a impotmolit , la semnatura finala. Iar solutia de la ANAF va veni dupa ce comisia fiscala isi va fi dat rezolutia:
,,Referitor la e-mail-urile dvs. înregistrate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia de Metodologii Fiscale, Îndrumare şi Asistenţă a Contribuabililor , prin care aţi revenit pentru transmiterea punctului de vedere al directiei de specialitate cu privire la aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru imobilul achiziţionat de la SC LUCS SA Brasov, vă comunicăm ca solicitarea dvs. a fost retransmisa Directiei de legislatie in domeniul TVA pentru a fi inaintata Comisiei fiscale centrale spre analiza si emiterea unei decizii. De asemenea, precizam ca, potrivit art.5 alin.7 din Ordinul ministrului finantelor publice nr.183/2010 privind constituirea si atributiile Comisiei fiscale centrale, deciziile astfel adoptate se aprobă prin ordin al ministrului finantelor publice, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. "
Asa ca LUPTA continua !
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
minuta 05.11.2010
Răspuns la discuția TVA 5% pentru locuinte noi
Justitia a dat primul verdict (in atasament).
Ce sa inteleg din faptul ca Judecatoria OBLIGA constructorul sa incheie contractul de vanzare cumparare, dar respinge (ca neintemeiate!) celelalte solicitari (incheierea Contract VC cu aplicarea cotei de TVA de 5%, ramursarea diferentei de TVA, penalitati pt nefinalizarea la termenul contractual a locuintei contractate) ?
=D>multumesc pentru raspuns...e clar de ce dpv economic romanilor le place ,,la negru"...
Intrebarea este urmatoarea : am dreptul ( conform Legii 76/2002 si Normelor metodologice de aplicare) la INDEMNIZATIE de somaj in conditiile in care realizez venituri din inchirierea unui apartament de circa 2 ani ?
De la ANOFM raspunsul (primit verbal) este NU, conform Art. 34. - (1) litera b)
Răspuns la discuția contract de credit de consum
SPETA : in contractul de credit
-art 19 ,,Conditiile generale de creditare sunt accesorii prezentului contract de credit"
-la art 21.1 sunt cuprinse anumite clauze:
--,,la data incheierii prezentului contract de credit pentru dobanda curenta s- a aplicat o reducere de 5%, nivelul actual al dobanzii fiind de 8,5%"
--,,la data incheierii prezentului contract de credit se aplica o reducere de 100% asupra nivelului comisioanelor prevazute la art.9 din contractul de credit
-la art 21.3 formularea in contractul de credit este urmatoarea:
,,21.3 Reducerea precizata la 19.1 (nu exista in contract art 19.1 ci doar 19 !!!) se acorda pe perioada in care imprumutatul are calitatea de salariat al bancii, respecta clauzele prezentului contract de credit, iar reducerea este prevazuta in contractul colectiv de munca"

Greseala de redactare la intocmirea contractului de credit este evidenta.
Intrebarea este urmatoarea: ce implicatii juridice are aceasta greseala materiala .
Va multumesc