avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit de consum
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit de consum

socrul meu este pensionar are o pensie militara de 1140 de lei a facut in data de 11 2009 un inprumut in valoare de 6180 de ron si urmare a unor probleme medicale nu a putut plati 3 luni de zile rata azi a primit o instiintare de la banca precum ca vor incepe pregatirea dosarului pentru predarea catre executorul bancar a intregului credit care va deveni scadent anticipat iar in caz de neplata a intregi sumei demareaza procesul de executare silita asupra tuturor bunurilor ,veniturilor ,mobile si imobile prezente in patrimoniul dumneavoastra in scopul recuperari creditului doresc sa stiu daca poate sa puna pe apartament sechestru si sal scoata la licitatie in urma acestiu avertisment si va aduc la cunostinta ce anume specifica contractul in anexa cu garantii inprumutantul ,in calitate de cedent constituie in favoarea bancii in conditiile prevazute de titlu 6[ regimul juridic al garantiilor] al legii 99/1999 ,o garantie reala mobiliara prin cesionarea catre banca ,pana la stingerea integrala a creantei garantate in caz de neexecutare ,creditorul poate folosi mijoacele proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei, precum si produsele rezultate din valorificarea acestuia si titlurile si inscrisurule prn care se constata dreptul de proprietate asupra bunului ,din mana oricariu persoana sar afla ,fara a fi necesara o autorizatie sau notificare prealabila si fara a plati taxe sau tarife . va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns
Cel mai recent răspuns: spulber miron , utilizator 15:16, 2 Septembrie 2010
SPETA : in contractul de credit
-art 19 ,,Conditiile generale de creditare sunt accesorii prezentului contract de credit"
-la art 21.1 sunt cuprinse anumite clauze:
--,,la data incheierii prezentului contract de credit pentru dobanda curenta s- a aplicat o reducere de 5%, nivelul actual al dobanzii fiind de 8,5%"
--,,la data incheierii prezentului contract de credit se aplica o reducere de 100% asupra nivelului comisioanelor prevazute la art.9 din contractul de credit
-la art 21.3 formularea in contractul de credit este urmatoarea:
,,21.3 Reducerea precizata la 19.1 (nu exista in contract art 19.1 ci doar 19 !!!) se acorda pe perioada in care imprumutatul are calitatea de salariat al bancii, respecta clauzele prezentului contract de credit, iar reducerea este prevazuta in contractul colectiv de munca"

Greseala de redactare la intocmirea contractului de credit este evidenta.
Intrebarea este urmatoarea: ce implicatii juridice are aceasta greseala materiala .
Va multumesc
nirdoc a scris:

SPETA : in contractul de credit
-art 19 ,,Conditiile generale de creditare sunt accesorii prezentului contract de credit"
-la art 21.1 sunt cuprinse anumite clauze:
--,,la data incheierii prezentului contract de credit pentru dobanda curenta s- a aplicat o reducere de 5%, nivelul actual al dobanzii fiind de 8,5%"
--,,la data incheierii prezentului contract de credit se aplica o reducere de 100% asupra nivelului comisioanelor prevazute la art.9 din contractul de credit
-la art 21.3 formularea in contractul de credit este urmatoarea:
,,21.3 Reducerea precizata la 19.1 (nu exista in contract art 19.1 ci doar 19 !!!) se acorda pe perioada in care imprumutatul are calitatea de salariat al bancii, respecta clauzele prezentului contract de credit, iar reducerea este prevazuta in contractul colectiv de munca"

Greseala de redactare la intocmirea contractului de credit este evidenta.
Intrebarea este urmatoarea: ce implicatii juridice are aceasta greseala materiala .
Va multumesc

Va rog frumos sa va linistiti, cred ca s-a produs o neintelegere.:) Fiecare intrebare, poate primi un raspuns.Nu este cazul sa generati un conflict din aceasta cauza.
Puteti deschide un topic separat, doar cu intrebarea dvs.

Mesajul postat de dvs., nu are nici o legatura cu intrebarea pusa de userul care a initiat topicul.Conform Regulamentului de postare, acest mesaj va fi sters, fiind offtopic.

Multumesc pentru intelegere si colaborare.
da, se poate trece la executarea silita a oricarui bun mobil sa imobil aflat in proprietatea debitorului, in prima faza se va pune poprire pe venit in cuantum de 1/3 din venit
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia mostenitorului unui garant ipotecar de a semna un nou contract cu banca creditoare mgdm mgdm Dupa decesul mamei mele in iulie 2012 am mostenit o garsoniera in calitate de mostenitor legal unic. In anul 2008 mama a garantat cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit bancar transmis mostenitorilor Mariaraf Mariaraf Buna seara, o pers.decedata a avut un credit bancar cu asigurare de viata ( la care a completat la banca o declaratie pe proprie raspundere ca nu este ... (vezi toată discuția)
Executare silita ipoteca rang 3 kenzor kenzor Buna ziua. Numele meu este Aura,si am garantat cu imobilul meu inprumutul unui SRL aflat acum in stare de insolventa ,banca a emis un ordin de executare ... (vezi toată discuția)