avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate functionar public

Activitate functionar public

Am un credit din 2008 la [editat]. Am trimis o adresa la sediul lor central prin care solicitam recalcularea ratelor pe motiv ca mi s-a diminuat salariul, dar mi-au raspuns ca numai cu ipoteca sau cu girant se poate. Eu nu am nici propritate si nici pe cine sa pun girant, asa ca ca am ramas cu ratele la acelasi nivel. Pe decembrie, ianuarie si februarie nu am putut plati, asa ca am strans o datorie de 2000 lei, dar din martie am inceput sa achit, atat rata cat si putin din restanta. M-a sunat un tip de la [editat] care mi-a vorbit foarte urat si m-a amenintat ca daca nu platesc in cateva zile restanta, ma da pe mana justitiei. Ma poate da banca la executor judecatoresc daca eu achit rata si incerc sa-mi lichidez si datoria?
Răspuns la discuția primul termen de judecata
Pot justifica cu delegatia de la institutia unde lucrez. Dar pot solicita la urmatorul termen amanare pt angajare avocat?

Multumesc mult!
Sunt plecat din localitatea de domiciliu pt cateva saptamani si m-a sunat un vecin ca am primit citatie pt o judecata in care sunt inculpat(primul termen fiind in perioada in care nu-s acasa). Nu pot sa iau legatura cu un avocat cat sunt plecat, dar nici nu ma pot prezenta la judecatorie. Ce se intampla daca nu ma prezint la primul termen si nici nu imi angajez avocat la primul termen?
In momentul in care un functionar public indeplineste conditia de vechime pt. avansare(sau promovare), institutia este sau nu obligata sa-l avanseze? Motivatia ca nu sunt bani la buget este legala sau nu? Au fost cazuri cand mai multi functionari publici au indeplinit conditiile, dar unul singur a fost avansat, motivul fiind lipsa de fonduri.
Multumesc.
In baza caror acte normative se vor face promovarile la functionari publici incepand cu acest an cand a intrat in vigoare legea 330/2009?
Acele mult asteptate norme de aplicare vor prevede si modalitati de promovare?
Multumesc.
In 2005, impreuna cu alte colege, la dispozitia verbala a sefului, am incasat pe chitantiere cu sigla unitatii unde lucram, facturi restante la apa-canal atat pe teren, cat si la birou. Acest lucru era facut in mod normal de o alta firma care lucra pt. institutia noastra cu contract de mandat, dar erau foarte multe facturi restante in sold si noi eram trasi la raspundere pt. ele. Doar o singura colega prelua de la casiera acelei firme chitantierele(care erau cu sigla institutiei nostre) si tot ea se ducea sa predea banii. Casiera era angajata acelei firme si primea chitantiere de la intitutia noastra. La un control ulterior s-a decoperit ca nu toti banii s-au predat, iar noi am fost trimise in instanta pt. delapidare. Procesul este intre noi si firma care lucra pt. institutie cu contract de mandat, cu toate ca gestiunea de fapt apartinea institutiei unde lucram si nu a acelei firme. Este corect sa fim acuzate ca am delapidat acea firma?
Multumesc.
La institutia publica in care lucrez eu, in perioada in care eu am primit raspuns ba ca nu sunt bani la buget, ba ca nu a organizat ANFP-ul concurs, o colega a promovat de doua ori in decurs de 3 luni: o data promovare de la ref. principal la ref. superior, apoi si-a luat diploma ca a absolvit la Spiru Haret o facultate de trei ani si a promovat la consilier asistent. Si inca alti 15 colegi au absolvit acelasi gen de facultate si au promovat si ei tot de la ref. la consilier in luna septembrie 2009.
Deci, nu inteleg de ce pentru unii este valabila legea si pentru altii nu.
Eu mi-am cerut dreptul si nu am primit nici macar un raspuns care sa ma lamureasca. Speram ca macar din partea ANFP-ului sa obtin un sprijin, dar m-am inselat.
V-am spus ca am solicitat in scris promovarea rapida in urma absolvirii studiilor de master, dar am primit raspunsuri care nu fac decat sa ma abureasca, iar ANFP-ul mi-a raspuns ca inca nu s-a organizat concurs de promovare rapida, dar cand se va organiza pe anul asta nu mi-au spus.
Referitor la art. 68 pe care l-ati mentionat, asta se refera la promovarea normala, nu la cea rapida?
Am citit cu atentie(zic eu) noua lege a salarizarii, dar n-am gasit paragraful care sa vorbeasca despre promovarea de la un grad la altul (ex: de la principal la superior).
In martie 2009 am absolvit un curs de master si am solicitat institutiei la care lucrez sa promovez rapid. Dupa mai multe raspunsuri foarte neclare, atat din partea institutiei unde lucrez, cat si din partea ANFP, am ajuns sa-mi pierd speranta ca mai pot promova chiar si normal. Ce pot sa fac?