avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Activitate bobiro

Activitate bobiro

Răspuns la discuția Preaviz concediere
In cazul in care conditiile meteo nu permit, se poate refuza deplasarea ?? (e vorba de cod portocaliu-Buzau); Sunt ei obligati sa-mi plateasca drumul inapoi, daca cer acest lucru?
Răspuns la discuția Preaviz concediere
exista vreo lege care sa ma oblige? nu am semnat nimic in sensul asta, dar a fost o decizie ca masina se preda la X din firma, care e la sediu. Avand in vedere ca-s nesimtiti, sunt convins ca o sa incerce cumva sa ma oblige.
Am avut din partea firmei, pe timpul contractului, masina cu care mi-am desfasurat activitatea. Acum ea trebuie predata, problema e ca sediul nostru e in alta localitate.
Intrebare: sunt obligat sa o duc acolo si sa ma intorc cu "trenu" pe cheltuiala mea, sau pot sa negociez cu ei o alta varianta (ori sa o las la punctul de lucru unde imi desfasor activitatea, ori sa cer clar decontarea cheltuielilor pentru drumul de intors).
Mentionez ca distanta e destul de mare (500 KM).
Răspuns la discuția contract colaborare
Multumesc mult pentru promptitudine ...Sintagma "care nu au caracter de continuitate ca o relatie de munca" cum se poate traduce mai exact? Contractul in discutie va fi probabil pe o durata de 3 luni de zile...
Răspuns la discuția contract colaborare
grace_r a scris:


la un contract de colaborare se plateste de catre firme impozit 10% si de catre angajat diferenta de 65, la Administratia financiara unde se inregistreaza acest contract.


Deci el plateste 10 si eu 65 la suta?de asta solicita in mod expres suma de 100 RON (probabil suma minima)?
Buna ziua, sunt din Baia Mare si am o intrebare, la care caut raspuns de o luna...Un SRL mi-a propus un contract colaborare. Eu, in calitate de prestator (conform contractului) am o suma de 100 RON lunar. Nicaieri nu scrie daca angajatorul (beneficiarul) va trebui sa declare acest contract la Admin Financiara sau eu...1)Ei, platesc ceva la stat pentru acest contract? 2) De ce nu-l fac, de exemplu, pe 200 RON? 3) Este legal?Am ceva de pierdut? Mentionez ca sunt persoana fizica, nu PFA!:(
Răspuns la discuția Salariu compensatoriu
Situatie : decizie de concediere "art 65din Legea 53/2003 Codul Muncii" etc.
Intrebari:

1. Cererea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire?

2. Se poate cere plata acestui salariu pe card? daca DA > trebuie scris contul in cerere?; daca NU>sunt alte modalitati de plata? (inafara de prezenta mea acolo pentru ca mi-e scarba si pentru ca vreau sa uit de tot )

3. Ce elemente "sine qua non" trebuie sa cuprinda cererea?


Va multumesc pentru raspunsuri cat mai rapide si la obiect.