Conform legii 10 am solicitat retrocedarea terenului si recalcularea despagubirii primite in urma demolarii locuintei in 88. In decembrie 05 am gasit pe internet dispozitia primarului general prin care mi se acordau masuri reparatorii pt constructia demolata. in 07 am aflat de pe internet si de la ANRP ca celor care sunt bolnavi incurabil li se rezolva dosarele cu prioritate. Am trimis la ANRP actele doveditoare ca sunt bolnava incurabil dar nu s-au luat in considerare. In schimb am primit adrese prin care mi se cereau niste acte care nu erau necesare in dosarul meu si in poseseia carora nu puteam intra. Am sesizat avocatul poporului. In urma acestui demers (decembrie08) nu mi s-au mai cerut acele acte, am fost anuntata ca mi s-a aprobat ca dosarul meu sa fie rezolvat cu prioritate si ca dosarul a fost trimis catre evaluare. In vara anului 09 in urma cererii de a sti in ce stadiu se afla dosarul meu, am primit raportul de evaluare care era intocmit din decembrie 08. Cu toate ca in 88 locuinta a fost evaluata la valoarea maxima la data respectiva de 80000 lei vechi, in raportul de evaluare suma este de 1/4 din valoarea maxima acordabila. CU toata nemultumirea mea fata de valoarea despagbirii am trimis la ANRP acceptul meu spre valoarea evaluarii. De atunci nu am mai primit nimic. In aceste conditii m-am hotarat sa contactez ombudsmanul european deaoarece in tara noastra nici o institutie nu ma mai poate ajuta.
In continuare conform aceleiasi legi : in 82 cand am cumparat locuinta mai sus mentionata, terenul a trecut in proprietatea statului conform legii 58/74. Posed acte originale din anul 1894 de cand s-a cumparat locul de casa si pana in prezent. Ce pot face in acest caz pt a mi se acorda despagubiri pt suprafata de teren.
Tatal meu a depus cereri de despagubire pt bunurile abandonate in Bulgaria conform legii nr 9/98 de catre tatal sau natural si de tatal sau vitreg. Comisia de aplicare a legi nr 9 a contopit cele doua dosare si de aici au pornit toate confuziile si concluziile gresite; Tata a decedat in 2002 insa a depusese o parte din acte pt dosarul bunicului meu. In 2004 se emitete hotararea prin care se respingea acordarea de despagubiri in ambele cazuri. Ani de zile am solicitat sa mi se spuna ce acte mai trebuiesc in dosarul bunicului meu nestiind continutul hotararii, dar fara nici un rezultat. In 2008 se emite decizia care valida hotararea din 2004. Am contestat in instanta aceasta decizie. Actiunea a fost respinsta din urmatoarele motive: s-a ajuns la concluzia ca AL DOILEA sot al bunicii mele era de fapt FIUL PRIMULUI SOT SI AL EI #-o ; al doilea motiv - pt primul sot al bunicii( bunicul meu ) s-au depus actele tarziu, iar pt al doilea sot nu s-au depus deloc. Avand in vedere prelugirea termenelor de depunere a actelor pana prin 2006 si eliberarea de acte de catre Arhivele Nationale dupa un an de cand am facut cerere va rog sa imi spuneti ce incredere pot avea eu in justitia si legile acestei tari. Va rog a-mi da sfaturi cu privire la ce as mai putea face acum pt a intra totusi in posesia despagbirilor....
In situatia in care sunt doi frati iar mama doreste sa faca testament legal pe drepturile ei doar unuia dintre ei, ar putea fratele sa conteste testamentul? Cum se va imparti masa succesorala in situatia aceasta? Care ar fi cea mai sigura cale de mostenire?