avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelapetrea

Activitate mihaelapetrea

Buna ziua,
Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire:
- sunt in indemnizatie de crestere a copilului de la sf aprilie 2010
- media salariala pe ultimele 12 luni cnf adeverinte: 5948,41 ron/luna (in 5 dintre luni am avut salariu net si indemnizatie concediu medical - asa este mentionat pe adeverinta de salariu)
- fiind limita de 4000 ron evident am luat pana azi 4000 ron (85% insemna 5056,14 ron)
- cu diminuarea de la 1 august am ajuns sa iau doar 3439 ron???/!!!
Mi se pare o tampenie ca mie statul sa-mi calculeze diminuarea la cei 4000 ron pe care mi i-au limitat ei in conditiile in care logic ar fi sa calculeze la cei 85%...
Gresesc cu ceva?
Ce pot face in aceasta situatie? (in afara de a ma intoarce la serviciu...)
Multumesc pentru ajutor:)
Buna ziua,
Avand unele probleme cu sarcina, in acest moment sunt in concediu medical. Luna trecuta am avut primul concediu: urgenta medicala 5 zile angajator, urgenta medicala 1 zi FNUASS, 8 zile boala obisnuita FNUASS.
Luna aceasta voi fi toata luna in concediu medical (continuare) probabil platit de FNUASS. Care sunt contributiile care se platesc din salariul brut (media ultimelor 6 luni)?
Multumesc mult!
Buna ziua,
Ma intereseaza sa stiu care sunt drepturile femeii care se intoarce la serviciu in timpul concediului de crestere a copilului (cel de 2 ani).
Angajatorul imi asigura acelasi loc de munca? Salariul poate fi modificat comparativ cu cel anterior suspendarii cotractului de munca (in sensul scaderii acestuia)? Mama primeste vreun stimulent de la stat pe langa drepturile salariale? Daca da in ce cuantum?
De la reintoarcere angajatorul iti poate desface contractul de munca?
Multumesc pentru ajutor :)