avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil diminuata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil diminuata

Buna ziua,
Daca ma puteti ajuta cu o nelamurire:
- sunt in indemnizatie de crestere a copilului de la sf aprilie 2010
- media salariala pe ultimele 12 luni cnf adeverinte: 5948,41 ron/luna (in 5 dintre luni am avut salariu net si indemnizatie concediu medical - asa este mentionat pe adeverinta de salariu)
- fiind limita de 4000 ron evident am luat pana azi 4000 ron (85% insemna 5056,14 ron)
- cu diminuarea de la 1 august am ajuns sa iau doar 3439 ron???/!!!
Mi se pare o tampenie ca mie statul sa-mi calculeze diminuarea la cei 4000 ron pe care mi i-au limitat ei in conditiile in care logic ar fi sa calculeze la cei 85%...
Gresesc cu ceva?
Ce pot face in aceasta situatie? (in afara de a ma intoarce la serviciu...)
Multumesc pentru ajutor:)
Cel mai recent răspuns: andromeda71 , utilizator 12:45, 25 August 2010
Nimic. Se calculeaza la cuantumul indemnizatiei.
sunt in aceeasi situatie...am primit 4000Ron pana in prezent, iar in august am primit 3439Ron! Dar tot nu inteleg...diminuare cu 15% din 4000 inseamna 3400...de unde diferenta de 39ron?

Poate cineva sa ne lamureasca?

Multumim anticipat pentru ajutor!
1. In august ati primit indemnizatia pe iulie.
2.Cred ca acei 39 de lei luati in plus se datoreaza faptului ca indemnizatia s-a diminuat cu data de 3 iulie (atunci a intrat in vigoare Legea 118/2010), nu cu 1 iulie.
Super raspuns, cu adevarat profesional!

Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 118 - indemnizatie diminuata andromeda71 andromeda71 Sunt o mamica care primeste indemnizatia pentru crestere copil in valoare de 4000RON. Pentru luna iulie am primit suma de 3439RON. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei ccc conform legii nr. 118/2010 MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea In situatia in care, din calcul, valoarea indemnizatiei depaseste 4000 RON, conform OUG 48/2005, nu primeai mai mult de aceasta suma. Acum, conform noii Legi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc aurrelly aurrelly Buna ziua, As vrea sa aflu daca indemnizatia de crestere a copilului a fost aprobata la 70% din totalul net al ultimelor 12 salarii sau inca se acorda 85%? (vezi toată discuția)