avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC

Buna ziua,

As vrea sa aflu daca indemnizatia de crestere a copilului a fost aprobata la 70% din totalul net al ultimelor 12 salarii sau inca se acorda 85%?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:31, 18 August 2010
Se calculeaza cu 85% si apoi se diminueaza cu 15%, conform Legii 118/2010.
Dar limita maxima tot 4000 ron este dupa aplicarea diminuarii cu 15%???

De ex eu am venit net lunar peste 5500 ron (PFA + salar), din venitul asta se aplica 85% (4675 ron) dar nu mi se da mai mult de 4000 ron, din cei 4000 ron se scade 15% , e corect?

Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
veracles.adrian, utilizator
1. Daca s-ar mentine limita de 4000 lei nu ar face statul nici o afacere.
2. Micsorata cu 15% aceasta limita ar fi 3400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de calcul al indemnizatiei ccc conform legii nr. 118/2010 MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea In situatia in care, din calcul, valoarea indemnizatiei depaseste 4000 RON, conform OUG 48/2005, nu primeai mai mult de aceasta suma. Acum, conform noii Legi ... (vezi toată discuția)
Plafon concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, vreau sa stiu daca mai exista un plafon la maxim in vederea calcularii concediilor medicale. am un angajat care a are medical in mai si are un ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil vasiledtr vasiledtr Care este valoarea maxima a \"indemnizatiei pentru cresterea copilului\" care se acorda in acest moment ? 4000 sau 4000 din care se scad 15% ? Deoarece nu imi ... (vezi toată discuția)