Care este valoarea maxima a "indemnizatiei pentru cresterea copilului" care se acorda in acest moment ? 4000 sau 4000 din care se scad 15% ? Deoarece nu imi este clar , unde se aplica acea scadere de 15% , la media veniturilor pe ultimele 12 luni (85% - 15% = 70%) , sau la cuantumul indemnizatiei calculat dupa metoda anterioara. In cazul meu , media veniturilor este de peste 7000 de lei , cu toate astea pentru luna iulie am primit sub 4000 de lei . Este corect sau trebuie sa contest modul in care mi s-a calculat aceasta indemnizatie ?
Multumiri anticipate !
Scaderea de 15% se aplica la cuantumul indemnizatiei aflate in plata sau calculata dupa metoda binecunoscuta; daca mai sunteti in termen sa atacati decizia si numai dupa ce consultati un contabil, atacati-o.
avocat Cristina Popescu
Potrivit Legii nr.118/2010, cuantumul indemnizatiilor acordate in temeiul art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi se diminueaza cu 15%.
Prin urmare, si indemnizatiile pentru CCC in cuantum de 4000 lei aflate in plata se diminueaza cu 15%.