incerc sa detaliez un pic:unchiul era proprietar pe 800 mp.503 mi-i doneaza mie,iar restul ii da spre folosinta acestui tert.tertul incearca sa faca acte in instanta cu unchiul meu,venind cu o hartie pe care inatanta o considera antecontract de v-c,si a carei valabilitate o constata.doar ca in acea hartie,terenul pe care el il revendica are vecinatatile terenului donat mie.deci,cand a identificat terenul,i-a gresit vecinii. instanta recunoaste ca valabila conventialor,si-i ofera castig pe 400mp din terenul meu de503mp.el nu-si poate pune in executare hotararea,pt ca executorul constata ca terenul are alt proprietar,iar acum vine si cere in instanta anularea contractului meu de donatie.va multumesc.
in 2001 un unchi imi doneaza 503mp din totalul de 800mp pe care ii avea.in 2009,cineva obtine o hotarare jud.definitiva pe 400mp din terenul meu.nu poate obtine executarea hotararii si vine acum sa cearta in instanta anularea contractului meu de donatie.adaug faptul ca respectivul poseda restul de 297mp di totalul de 800,dar incercand sa faca acte in instanta cu unchiul meu,greseste vecinii si terenul castigat de el si cel donat mie acum 9 ani se suprapun.unchiul meu a decedat in timpul procesului.se poate anula con tractul meu de donatie?
am omis sa va spun si ceva despre preturile ce apar in contracte:un apart.cu patru camere a fost vandut cu 400 si ceva de mil,iar unul cu 2 camere,care era de fapt cabinetul stomatologic al tatalui meu utilat complet,cu300 si ceva de mil.De toata jena,nu?
pai s-a terminat repede.La al doilea termen a fost gata,eu eram renuntatoarea.A fost arma lor de care au uzat din plin.va multumesc
cancer de colon,depistat in august2008,cu multiple metastaze
mama moare in 2004,august.In nov 2004,la cererea tatalui,cu care eram in rel f.bune,semnez o decl.de renuntare la mostenire,expresa,doar pt.ca tatal sa ridice o asig.de viata.Nu retractez renuntarea,tatal se recasatoreste in 2006,iar in iunie2009 isi scoate certif.de unic mostenitor al succesiunii dupamama mea.toate bunurile dobandite impreuna cu mama mea le vinde fratelui sau,surorii noii sotii si fiicei acesteia dintr-o casat.anterioara.Este vorba de 2 apartamente,un teren si o masina.Mi-au fost respinse actiunile de partaj succesoral si de anul.a cert.de mostenitor.Tata moare,bolnav fiind in ultim stadiu de o boala cronica la inceputul acestei luni.Daca cer deschiderea succesiunii dupa tata,pot cere anularea contractelor de v.-c.incheiateconsiderind ca si cauza ilicita intentia lui si a noilor rude de a-mi frauda drepturile succesorale?sau ce sfat imi dati si cum imi apreciati sansele?practic,bolnav grav fiind tata si-a instrainat intreg patrimoniul rudelor sale si ale sotiei.Va multumesc.
va raspund la a 2-a intrebare:a fost ideea avocatului de a trage de timp,gandind ca tatal ei nu mai are mult de trait si ca macar dupa el va culege ceva din mostenire.dar intre timp,el vinde tot si prietena mea cauta o modalitate de a mai obtine ceva de la mama ei.Toate amintirile copilariei ei au ramas in casa vanduta in care ea nu a mai avut nici macar acces.Va multumesc mult pt timpul acurdat.
se impun cateva lamuriri.renuntare se face in 2004,prietena mea nu-si imagineaza ce poate presuoune aceasta renuntare,nici notarul nu ii invedereaza.Tatal ei ridica banii,ii folosesc,toate bune.In 2005 tatal se recastoreste,iar la 2 ani se imbolnaveste grav.Uzand de acea renuntare,isi scoate certificat de unic mostenitor,vinde cele 2 apartamente,chiar dc intre timp prietena mea deschisese actiune de partaj si litigiile erau notate.Vanzarile se fac in alt oras,fiindca notarul din loc unde obtinuse certif.de most.refuza.De remarcat ,cumpararor este sora actualei sale sotii.O actiune de anulare a acestor contr.de vanz-cump.ar fi posibila?Avand in vedere boala grava de care sufera,expertiza medicala ar fi de folos?cine o poate cere si cine o plateste?cred ca v-am ametit.primiti toata consideratia mea.
renuntarea nu e facuta expres in favoarea tatalui.din punctul ei de vedere,s-a cam resemnat,intrberea era daca introducind copilul ca urmas al ei ar avea vreo sansa?mutumiri.
da,copilul e nascut in 1996