La o intreprindere individuala, cu titular detinator de contract cu Casa de Pensii si cea de Sanatate , activitatea derulata pe intreprindere fiind singura sursa de venit ,pot deduce lucrari dentare ?
Multumesc mult!
Va multumesc pentru promptitudine!
Si daca el intocmeste factura de comision in "numele societatii mele" , dar fara numar , numai cu data , eu ce trebuie ca sa fac ? Cum atribui un numar acelei facturi , care mie mi se transmite pe mail....avand doar semnaturile lor si data intocmirii?
Normal, cred ca se inregistreaza la iesiri , taxare inversa , dar cum procedez in ceea ce priveste numarul documentului?
Mentionez ca facturile mele sunt personalizate si numerotate !
Buna seara!
Am un contract cu o firma din Elvetia , privind o colaborare, de tip serviciu , in urma careia ei imi transmit un document , pe care mentioneaza ca in conformitate cu Art.196 din Standarde /2006/EC , sa il tratez ca pe un document contabil, inregistrandu-l cu "taxare inversa"....desi el nu are nici un numar si la data , se precizeaza doar : pt perioada 01.03.2011-31.03.2011.....Eu cum inregistrez acest document ? Nefiind un stat comunitar , nu am nici posibilitatea verificarii lui prin Vies ....deci , cum ma sfatuiti sa il inregistrez si cum sa il declar , documentul respectiv?
Va multumesc !
Buna dimineatza!
Multumesc mult pentru ajutor.Stiam ca trebuia sa primesc fisa postului odata cu contractul de munca , dar mereu mi s-a promis ca se va intocmi si a ramas asa....numai ca acum mi s-a mai incarcat.....am ajuns sa raspund de 8 gestiuni din tara , nici asta n-ar fi imposibil ( facand ore suplimentare) , dar mereu sunt intrerupta din lucru de diferite probleme care se ivesc la aceste puncte....sau de situatii care se cer la sediu....deci nu pot duce un lucru dintr-un capat intr-altul si asta devine stresant in timp!
Nu am primit nici pana azi fisa , ma gandeam sa intreb inainte de Craciun ce se mai aude...Este urat faptul ca ei doresc o situatie sau un raspuns , daca se poate "ieri"....dar cand sa-l dea ....trag de timp la nesfarsit si le tot intorc de pe o parte pe alta...In orice caz , firma mea este unica ....nicaieri la scoala eu nu am gasit astfel de politici manageriale.....cred ca ar ramane uimiti bietii mei profi!
Buna ziua!
Ieri mi-am luat "inima-n dintzi" si am cerut in scris fisa postului.Desigur ca s-au straduit sa ma determine sa nu mi-o inregistrez, dar in cele din urma mi s-a dat un numar la secretariat.Cand m-am dus la seful meu cu ea, mi s-a spus ca oricum mi se vor schimba atributiile mereu, iar eu i-am replicat ca nu-i problema , numai sa primesc in scris noua fisa. Va rog sa-mi spuneti daca termenul limita este de 30 de zile si daca are dreptul sa treaca doar cateva atributii si la sfarsit eterna : " alte sarcini" ?
Va multumesc anticipat!
Mentionez ca va trebui sa fiu foarte atenta intrucat se urmareste inscenarea a tot felul de "greseli" in ceea ce ma priveste ca sa aiba motiv sa ma dea afara.De cand lucrez acolo(6 ani) nu am primit niciodata o fisa a postului.....si in decursul anilor mi s-au rotit atributiile si au sporit mai ceva ca drojdia intr-un cozonac de Craciun!#-o
Va multumesc, poate ca daca atacurile la adresa mea nu vor inceta, am sa fac si acest pas, mai ales ca mereu ni se cer inscrisuri doveditoare pentru orice trebuie sa demonstram noi , mai putin insa vad ca sunt dansii dispusi sa-si asume raspunderea pt ceea ce pretind din partea noastra!
Multumesc pentru raspuns!
Eu totusi cred ca se poate expertiza o astfel de munca , tinand cont de faptul ca trebuie sa verifici 6 gestiuni, 6 registre casa , 6 liste de clienti rau platnici, 6 liste de inventariere, 6 liste cu"x" indicatori....pt care se aplica in program un sir intreg de filtre : pe produs/pe pret/cantitate/adaos...etc....Si pentru fiecare greseala gasita ni se spune ca de vina suntem noi cei de la "baza" ....iar celor din teritoriu li se gasesc nenumarate circumstante atenuante.E mult sa stau a detailez ce trebuie facut intr-o zi , sau la sf de luna ....daramite la sf de semestru sau de an....in conditiile in care esti intrerupt mereu si hartuit mereu....Vreau sa spun ca in 6 ani nu am auzit niciodata din gura sefilor un cuvant bun la adresa mea ...si nici la adresa altora din firma....
:(Buna ziua,
Muncesc de 6 ani intr-o firma ca si economist, nu am primit niciodata o fisa a postului, an dupa an mi s-au tot adaugat atributii , peste atributii , iar mai nou , in baza unor criterii discriminatorii se flutura tot mai des afirmatia cum ca munca mea nu necesita practic 8 ore/zi.Mentionez ca la momentul angajarii eram calificata pt acest post, nu am primit niciodata o fisa a postului , iar acum fac mai mult munca in gestiune pt 6 puncte de lucru din tara....Nu as putea expertiza , eventual cu ajutorul unui inspector de la ITM, munca pe care o fac ? Chiar daca platesc eu expertiza, ca persoana fizica?