:(Buna ziua,
Muncesc de 6 ani intr-o firma ca si economist, nu am primit niciodata o fisa a postului, an dupa an mi s-au tot adaugat atributii , peste atributii , iar mai nou , in baza unor criterii discriminatorii se flutura tot mai des afirmatia cum ca munca mea nu necesita practic 8 ore/zi.Mentionez ca la momentul angajarii eram calificata pt acest post, nu am primit niciodata o fisa a postului , iar acum fac mai mult munca in gestiune pt 6 puncte de lucru din tara....Nu as putea expertiza , eventual cu ajutorul unui inspector de la ITM, munca pe care o fac ? Chiar daca platesc eu expertiza, ca persoana fizica?
nu prea aveti ce expertiza ... din pacate munca de birou nu este de multe ori apreciata de angajator la adevarata valoare, au o gandire de genul "ce-ai facut azi 3 hartii ... dar nu se gandesc cat timp iti ia sa faci niste situatii, poate esti intrerupt de tel si trebuie sa reiei", etc, ca trebuie sa mai ai si un timp pt studiu privind legislatia si nu numai. :O
Din pacate nu prea ai cum dovedi faptul ca lucrezi 8-10 ore pe zi:">
Ar trebui discutat cu seful sa iti urmareasca sarcinile sa vada exact cat dureaza si neaparat o fisa a postului:D
Puteti depune o sesizare la ITM in ceea ce priveste necomunicarea fisei postului sau a altor nereguli savarsite de angajator in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca.
Multumesc pentru raspuns!
Eu totusi cred ca se poate expertiza o astfel de munca , tinand cont de faptul ca trebuie sa verifici 6 gestiuni, 6 registre casa , 6 liste de clienti rau platnici, 6 liste de inventariere, 6 liste cu"x" indicatori....pt care se aplica in program un sir intreg de filtre : pe produs/pe pret/cantitate/adaos...etc....Si pentru fiecare greseala gasita ni se spune ca de vina suntem noi cei de la "baza" ....iar celor din teritoriu li se gasesc nenumarate circumstante atenuante.E mult sa stau a detailez ce trebuie facut intr-o zi , sau la sf de luna ....daramite la sf de semestru sau de an....in conditiile in care esti intrerupt mereu si hartuit mereu....Vreau sa spun ca in 6 ani nu am auzit niciodata din gura sefilor un cuvant bun la adresa mea ...si nici la adresa altora din firma....
Va multumesc, poate ca daca atacurile la adresa mea nu vor inceta, am sa fac si acest pas, mai ales ca mereu ni se cer inscrisuri doveditoare pentru orice trebuie sa demonstram noi , mai putin insa vad ca sunt dansii dispusi sa-si asume raspunderea pt ceea ce pretind din partea noastra!
Fisa postului
Tania2009
Buna ziua!
Ieri mi-am luat \"inima-n dintzi\" si am cerut in scris fisa postului.Desigur ca s-au straduit sa ma determine sa nu mi-o inregistrez, dar in cele ... (vezi toată discuția)