avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgenta majora ...va rog mult ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgenta majora ...va rog mult ajutati-ma!

Buna ziua
Poate fi una dintre cele mei lungi ore din viata mea...fapt concret:astazi am fost cercetata impreuna cu o colega privind lipsa din gestiunea comuna(am fost 6 pers) a unei sume de 165 mil vechi .Aceasta s-a constatat cu prilejul inventarului facut acum 1 luna de zile (eu fiind in concediu nu am luat parte la acesta).
S-a convenit asupra imputarii sumei de 100 mil restul asumandu-si firma responsabilitatea.Cele 4 colege ale mele au semnat ca sunt de acord cu suma respectiva ce le revenea la fiecare in parte si cu demisia.Am ramas 2 fete care nu suntem de acord cu imputarea si nici cu demisia.Acum problema este ca cele 2 juriste din comisie ne-au presat la maxim ca pana azi la ora 16 sa le dam raspunsul final in caz contrar(nefavorabil) la ora 16.30 pleaca actele pentru proces penal.Acuzatiile ar fi delapidare,gestiune frauduloasa si f important neglijenta in serviciu.
Noi suntem reprezentanti comercial dar conform fisei postului participam la gestiunea comuna .........totusi nici la angajarea niciuneia nici la plecarea altor colege sau chiar a directorului de magazin nu s-a efectuat niciun inventar.Suntem acuzate ca nu am facut noi inventar si nu am cerut noi pleluare de gestiune ......ca nu am facut referate privind lipsurile.....ca nu am sesizat neregulile din inventar desi seful de magazin stia toate acestea.(seful de magazin a plecat intre timp ca si directorul coordonator care stia de toate acestea) Acum toate se sparg in capul nostru
Cum ma sfatuiti sa fac???????sa accept plata celor 30 mil ce mi se revin sau as avea sanse reale de a-i infrunta intr-un proces? va rog raspundeti-mi urgent caci la 16 trebuie sa anunt juristele firmei!
Mentionez ca ne-au anuntat ca in cadrul procesului penal ne vor cere si valoarea produselor lipsa la pretul de vanzare deoarece spun ei ca lipsa este calculata la pret de intrare(nu ni s-au aratat nici listele de inventar nici nimic altceva )
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 21:13, 2 Septembrie 2009
Daca juristele firmei nu va arata nimic, poate ca nu au nimic in mana (adica nu pot dovedi nimic). Pentru ca Dvs. sa fiti condamnata pentru gestiune fraudulloasa si neglijenta de serviciu trebuie sa exista dovezi clare in acest sens.

Cereti juristelor sa va arata ce fel de dovezi au in sprijinul acuzatiilor aduse, care pot fi prezentate in instanta?

Si inca ceva foarte important: Sa nu va fie frica nici de juristele nici de proces: Frica aduce suparare, supararea aduce ura, iar ura aduce suferinta.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
ContSters77883, utilizator
Dovezile lor sunt :fisa postului care in mod automat ma face gestionar ,lipsa din inventar si faptul ca nu am anuntat in scris(deci nu pot dovedi) ca am gasit nereguli.Eu am informat (ca si colegele mele) verbal seful de magazin de cate ori am gasit nereguli.Problema cea mai grava este ca s-ar putea sa ma lupt cu morile de vant deoarece le-am facut plangere la ITM pentru blocarea abuziva a drepturilor salariale iar astazi comisia disciplinara ne-a spus ca ei stiau ca noi le-am facut plangere#-odeci asta ma face sa cred ca au multe pile si relatii.In cazul meu ,se vrea acest raspuns deoarece am avut concediu medical pana la data de 31 august iar cu data de 1 sept am contractul de munca suspendat.Astazi am fost cercetata disciplinar privind lipsa din gestiune si tot astazi mai precis pana la ora 16.30 trebuie sa dau raspunsul deoarece expira termenul de 30 de zile al colegei mele si ei trebuie sa deschida proces penal..............nu conteaza ca eu am fost audiata astazi
Dumneavoastra ce credeti????????
am sunat acum la jurista si i-am zis sa-mi mai acorde un ragaz....raspunsul a fost categoric ca nu se poate ca ei sunt presati de termene!!!este corect asa ceva?si daca eu le zic astazi ca sunt de acord cu imputarea ei ma vor chema la noapte sa semnez actele sau cum????????
sunt derutata ingrijorata..nevinovata......scarbita.........si mai ales neajutorata!!!
Daca stiti ca dvs v-ati facut treaba cum trebuie si corect, nu va temeti de e eventuala plangere penala.
rapunderea penala oricum nu se poate rasfrange doar asupra dvs, celor care sunteti inca acolo, ci si asupra celor care au lucrat si au raspuns de acea gestiune la un moment dat desi inrte timp au plecat...

Acceptand sa fiti deacord cu plata acelor lipsuri faceti o recunoastere a vinovatiei


lasati-i sa va concedieze disciplinar. veti putea ataca acea decizie in intsnat, pentru ca nu respectat procedura.
Intre data comunicarii privin cercetarea disciplinara (1 sept) si data efectuarii acestei cercetari (inteleg ca azi a fost) ar fi trebuit sa lase un termen legal de 5 zile lucratoare !!
Daca juristele presate de termene au uitat sa il respecte pe acesta, lasati-i sa va concedieze disciplianr si apoi contestati si solicitati in instnata anularea deciziei ca nelegala si palat drepturilor salariale pana la data hot jud :)
.
Incercati sa va adunati gandurile si sa priviti la rece situatia.
Sunteti angajata gestionar? ati semnat o fisa da de post ?
V-ati respectat atributiile trecute acolo?
Vi s-a precizat exact care este gestiunea de care raspundeti?
S-a mai facut vreun inventar in afara de cel la care oricum nu ati participat?

Daca veti semna un angajament de plata pentru acele lipsuri, oricum pentru a va retine banii (presupun ca salariul dvs este mai mic decat suma datorata), vor avea nevoie de o hotarare judecatoreasca.


Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Mi-se pare ca juristele firmei vreau sa faca doar presiune asupra Dvs. Ele au vorbit doar de dovezi si habar nu am despre ce termene vorbesc.
Da stimata doamna grace_r am fisa postului in care se afla si paragraful conform caruia particip la gestiunea comuna si raspund Codului Muncii........deci iata-ma gestionar!eu sunt incadrata reprezentant comercial...si nu a fost facut nici macar 1 inventar 1 an de zile desi s-au perindat 2 sefi de magazin si 3 reprezentanti
convocarea este legala deoarece imi suspenda contr de munca din prima zi dupa terminarea concediului medical..si in termen de 5 zile lucratoare sunt convocata la cercetarea disciplinara..eu am fost ieri nu s-a putut si m-au chemat azi
ceea ce nu inteleg este de ce trebuie ca in 3 ore sa le dau raspunsul?????????nici n-am avut timp sa consult un avocat!
mi-au mai adus la cunostinta ca avand proces penal si castigand ei in instanta nu ma voi mai putea angaja niciodata in vreo farmacie(sunt anul 3) deoarece voi avea cazier.asta pe langa cati bani ii voi avea de platit firmei
privitor la salariu daca acopera sau nu..au spus ca facem un contract prin care ma oblig sa le achit in rate suma datoarta deoarece salariul meu blocat(odihna si medicale pe 2 luni) acopera jumatate si restul..in rate
si inca ceva......dupa achiatrea sumei demisia vine in mod automat
sunt chiar disperata credeti-ma!

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)
Inventar cu probleme Beauty Beauty Buna ziua As dori va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum se face un inventar corect M-am angajat la o firma in functia reprezentat vanzari si timp de 1 ... (vezi toată discuția)
Cum va proceda angajatorul ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! În urma inventarierii anuale la bibliotecă, comisia de inventariere a constatat lipsa unor bunuri din Fondul documentar închis ... (vezi toată discuția)