Daca inteleg bine nu exista o lege , care sa reglementeze concret contorizarea . Atunci este posibil , ca asociatia , desi este un abuz evident ,sa aiba dreptate in intelesul legii . Ceea ce nu este reglementat este posibil . Sau unde este iesirea ? Va rog , ca cineva sa ma lamureasca .
In cazul acesta puteti da in judecata asociatia de proprietari. Ce se intampla se cheama abuz. Nu este deloc obligatoriu ca reprezentantii asociatiei sa fie prezenti la montarea apometrelor. Asta ar insemna ca nu vi se acorda prezumtia de corectitudine ceea ce reprezinta pana la urma un drept al omului.
Si infractorii, pana sunt judecati si gasiti vinovati, se bucura de prezumtia de nevinovatie. De ce Dv. ati fi considerati din start hoti? Pentru ca asa se presupune ca sunteti tratati de vreme ce nu vi se ia in considerare o lucrare efectuata cu acte in regula.
Sunteti amabila sa-mi indicati numarul de articol si legea la care ma pot referi?
Personal nu ne aflam in relatii prea bune cu presedintele ,pentru alte motive.Acesta sustine , ca daca el nu a fost prezent la instalare , contorizarea nu poate fi luata in considerare . Asa cunoastem , ca la nici un apartament nu a fost prezent .Cred , ca este o razbunare ieftina , pentru noi ,in schimb prea scumpa . Primaria nu se baga , ne-a raspuns , ca asociatia are dreptate , pentru ca aceasta , cum sustine Primaria , ar fi trebuit invitata la instalarea contoarelor . . Pentru un apartament cu doua camere ni se calculeaza ,de multe ori , peste 1.000 leimumai pentru apa , atunci , cand consumul real la apa calda si rece , nu depaseste 100-150 lei .Suntem jefuiti , si nu avem ce face .La intrebarile nu primim nici un raspuns , numai aroganta , la cele expediate postal nici un raspuns .
Las "drobul de sare" .Am facut ce trebuie facut , dar sub nici o forma nu vor sa ia in considerare actele semnate, stampilate de firma instalatoare sub nici o forma . Mai mult nu primeste nici raportarile consumului conform indicilor contaorelor, nu le ia in considerare , desi le-am expediat si postal , cu confirmare de primire . Ce am de facut ?
In cazul in care refuza luarea in considerare , sustinand , ca ar fi trebuit sa fie prezent la instalare ? Dupa informatiile mele , asociatia nicodata nu a fost reprezentata la montare de catre nimeni , numai s-a acceptat contorizarea documentata cu actele realizate de firma instalatoare .
In cazul , in care , actiunea a fost depusa ,ca adjudecatarul sa fie audiat ca martor , instanta poate modifica , contrar vointei reclamnatului ,in sensul , ca acesta sa nu fie martor ,ci sa devina intimat . Sau poate doar - fiind cauza civila - sa accepte sau sa respinga actiunea , sau sa solicite reclamantului nodificarea actiunii , daca vrea . Altfel , ar judeca si ar solutiona altfel , decat cum solicita cererea depusa .
In cazul unei actiuni de intoarcerea executarii pe langa reclamant cine mai este parte ? Creditorul sau executorul judecatoresc , care a prestat o activitate negativa in realizarea executarii ? Persoana careia i s-a adjudecat imobilul , pentru a da relatii fiind chemat ca martor, poate depune intampinare prin avocat ?
La instalarea contoarelor de apa asociatia trebuie sa fie prezenta neaparat ,sau proprietarul are obligatia , ca in cel mai scurt timp sa-i aduca la cunostiinta faptul contorizarii ?
In acest sens respectarea deciziilor Curtii Constitutionale este ceva facultativ , si nicidecum general aplicabile ? Faptul , ca nu exista o reglementare coercitiva in acest sens , cu posibilitatea tragerii , din oficiu , la raspundere a celor care in deciziile pronuntate nu le respecta , confirma facultativitatea acestora .
Problema nu pare sa fie asa de simpla . Contorul nu este pe numele proprietarului , ci pe numele fostului proprietar de acum peste 10 ani .Toti vecinii sustin , ca imobilul este proprietatea actualului proprietar , dar niciodata nu am vazut , ca ar avea documentele acestei proprietati . La semnarea contractului de inchiriere s-a angajat de mai multe , dar nu s-a tinut de cuvant nici , de exemplu , la darea in folosinta noastra a imobilului intreg , cum se precizeaza clar in contract , ci numai o parte al acestuia . Pana acuma am platit regulat chiria inteleasa si celelalte cheltuieli (si cele de curent electric) , dar desi promite orice , nu face nimic in vederea solutionarii problemelor ;refuza sa ne faca si flotantul la actuala adresa . In acest sens ,nefiind pe numele lui contorul ,factura emisa pe un al treilea nume la adresa la care locuim , apreciem , ca factorul postal ar trebui sa ne aduca nou factura de curent . In mod regretabil ,aflandu-ne intr-o situatie critica , nu ne putem permite sa solicitam anularea contractului de inchiriere . Ce putem face ?