De cativa ani buni, impreuna cu sotia, sunt propietarul unui teren achizitionat prin contract de vanzare cumparare.
Anul acesta, am hotarat sa ducem la bun sfarsit proiectul, respectiv sa construim casuta dorita.
Normal ca am inceput cu reintarusarea solei apeland la un cadastrist autorizat (am spus ''re"' pentru ca in momentul achizitionarii vanzatorii au facut acea dezlipire cat si intarusarea solelor, dar putin neinspirati, au folosit tevi de metal care imediat au disparut). De aici au inceput discutiile cu ''Vecinul" care sustine sus si tare ca o anumita suprafata este a Dumnealui.
Initial nu am luat in seama si am inceput sa fac o imprejmuire in vederea protejarii pomilor ce aveam sa ii plantez de caprele si oile acestuia. Chiar credeti ca a fost usor??? NU. a fost nevoie de interventia politiei cat si a unui angajat al primariei. Intr-un final s-a rezolvat cu ceva avertisment al institutiei de ordine si paza cat si cu vorba buna a functionarului public. DAR PE MOMENT.
Acum, cum este si normal vreu sa imi fac Gard.
Ce sa vedeti: caine legat astfel incat muncitorii sa nu poata demara lucrarea, amenintari de genul '' trecem la bâtă'' si vechiul ''asta e terenul meu'' (nu mai zic de injuraturi si de instigare)
Cu primaria si politia pare sa nu se rezolve nimic acum.
Ce ma sfatuiti si incurajati sa fac?
Va multumesc anticipat
Pot spune ca lucrez in acest domeniu de 3 ani am atestate si bineinteles cursuri de specialitate. Intrebarea este daca reprezinta un avantaj PFA in detrimentul SRL in conditiile in care nu doresc sa am angajati (cel putin pentru inceput), si am numit-o mica afacere pentru ca nu doresc sa imi indrept atentia si timpul 100% catre aceasta afacere - nu inca, ci numai un bussines de moment daca ii pot spune asa.
Doresc sa imi deschid o mica afacere si nu am un raspuns ferm la o intrebare
- este necesar sa am un SRL sau este de ajuns un PFA pentru comercializare produse fitosanitare chiar si din grupa de toxicitate T+ avand autorizatiile necesare?
numele meu este Petru. doresc sa cumpar un apartament, ca orice tanar casatorit.
am gasit apartamentul, ne place, insa de 2 saptamani de la semnarea precontractului tot au aparut probleme cu hartiile aduse de propietar(a). cateva cuvinde despre Doamna: apartamentul la cumparat de la fostul ICRAL sau cum i se spune prin 20% avans si restu cu credit de la CEC, urmand sa achite creditul pana in 1996. Pana in anul 1996 creditul a fost achitat dar a intervenit si divortul, urmand ca prin hotararea judecatoreasca copii si apartamentul sa revina Doamnei si restul Domnului. pana aici toate intelese. Tot in 1996 Doamna S-a recasatorit urmand sa se divorteze iarasi un an mai tarziu.Problema mare acum este ca pe actele de intabulare, cadastru si CF facute in 2001, Doamna este trecuta cu numele celui de al doilea sot, ulterior schimbandusi numele si revenind la cel din prima casatorie. nu stiu ce mai este de facut in continuare.