avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa sau SRL
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa sau SRL

Buna ziua,

Doresc sa imi deschid o mica afacere si nu am un raspuns ferm la o intrebare
- este necesar sa am un SRL sau este de ajuns un PFA pentru comercializare produse fitosanitare chiar si din grupa de toxicitate T+ avand autorizatiile necesare?
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 16:59, 9 August 2010
Depinde, in cazul unui SRL costurile de infiintare sunt ceva mai mari, aveti nevoie de o persoana care sa va tina evidenta contabila, insa nu este necesar sa aveti vechime/studii pentru a va putea autoriza pentru comercializarea produselor chimice puteti avea salariati, etc. insa, in cazul PFA trebuie sa aveti fie o vechime de min.2 ani in acest tip de comert ori studii de specialitate/cursuri etc, contabilitatea este in partida simpla, costuri mai mici de infiintare. Ambele variante au avantaje si dezavantaje. Optiunea va apartine
Pot spune ca lucrez in acest domeniu de 3 ani am atestate si bineinteles cursuri de specialitate. Intrebarea este daca reprezinta un avantaj PFA in detrimentul SRL in conditiile in care nu doresc sa am angajati (cel putin pentru inceput), si am numit-o mica afacere pentru ca nu doresc sa imi indrept atentia si timpul 100% catre aceasta afacere - nu inca, ci numai un bussines de moment daca ii pot spune asa.

Oricum va multumesc
Atunci, infiintati o intreprindere individuala se aseamana cu Pfa-ul din toate punctele de vedere: costuri/parte contabila si puteti avea in viitor salariati. Pentru reusita oricarei afaceri trebuie in primul rand sa crezi in ea si in al doilea rand sa te dedici total ...in caz contrar #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte intre persoane fizice si sc tai2706 tai2706 Doresc sa imi incerc norocul in domeniul agricol. Detin o sera unde doresc sa cultiv legume pe care vreu sa le comercializez magazinelor de specialitate. ... (vezi toată discuția)
Deschidere afacere sebastian_27 sebastian_27 Buna ziua, Doresc sa deschid o mica afacere in domeniul patiseriei, insa se pare ca acesta idee a mea se mai regaseste si in alta parte sub forma de ... (vezi toată discuția)
Pfa, af sau srl? angiii angiii Buna ziua, Doresc sa va cer sfatul in privinta infiintarii unei mici afaceri : cu tigari, bauturi, produse alimentare ambalate. Vreau ca dpv contabil ... (vezi toată discuția)