in urma unui accident utier a fost avariat mopedul aprilia rs din anul 1997...acesta a fost pus in circulatie in romania la data de 1 mai 2011 ... care este calculul si factorii pt a trece la intretinere buna , mopedul fiind reparat de la 0 si am investit in reparatii 1000 euro bani fara facturi... estimat ca de nou a valorat in 1997 aproximativ 3000 euro ... astazi modelul acesta nou valoreaza 3500 euro...
pe data de 8.07.2011 prietana a suferit un accident in urma neacordarii de prioritate de catre un papuc ea circuland cu un moped. ca urmare accidentului a fost internata 24 de ore la spital suferind dureri la coloana, dureri de cap si multiple vanatai. in urma externarii leziunile fiind minore a beneficiat de cm de 14 zile ...in urma audierilor am fost informati de organele de politie ca vinovatul nu raspunde penal de fapta conform art 184 alin 1 avand pana in 10 zile de ingrijiri nu se considera vatamare din culpa...
asteptam certificatul medicolegal sa vedem ce zile de ingrijiri medical avem ...societatea la care lucreaza nu a declarat accidentul ca fiind accident de munca si a fost fortata sa dea declaratie pt acoperirea societatii ca s-a produs la alta ora decat cea la care s-a produs... pentru reparatia mopedului asiguratorul da dauna totala valoare calculata de mine care nu imi pot repara mopedul... eu vreau ca sa mi se repare mopedul sau o dauna sa pot repara ... in urma celor intamplate am fost victima si raman si cu mopedul stricat... daune morale mi-a explicat de la asigurari ca trebuiesc actionati in instanta... ce pot face in cazul de fata...asiguratorul deconteaza chitanta certificat medicilegal si chitante pastile?
Buna ziua! numele meu este Marius si am fost angajat la o s.c. timp de 6 luni in aceasta perioada firma a inceput sa mearga greu ramanand in urma cu salariile si am cazut deacord cu patronul sa plec in somaj si am incetat contractul de munca dar pana la urma nu am beneficiat de somaj ca nu am suficienta vechime. Acum partea grava este in felul urmator ma amana cu plata salariilor si doresc sa il chem instanta pentru a plati salariile restante zile de concediu de odihna aferente perioadei care am lucrat si daune morale pt neplata salriului fiind nevoit sa ma ajute parintii cu bani pt a putea trai . intrebarea mea este ce sanse de succes am fara a fi nevoit sa pledeze un avocat , daca pot castiga in instata si ce pasi trebuie sa urmaza . Multumesc !