avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

pe data de 8.07.2011 prietana a suferit un accident in urma neacordarii de prioritate de catre un papuc ea circuland cu un moped. ca urmare accidentului a fost internata 24 de ore la spital suferind dureri la coloana, dureri de cap si multiple vanatai. in urma externarii leziunile fiind minore a beneficiat de cm de 14 zile ...in urma audierilor am fost informati de organele de politie ca vinovatul nu raspunde penal de fapta conform art 184 alin 1 avand pana in 10 zile de ingrijiri nu se considera vatamare din culpa...
asteptam certificatul medicolegal sa vedem ce zile de ingrijiri medical avem ...societatea la care lucreaza nu a declarat accidentul ca fiind accident de munca si a fost fortata sa dea declaratie pt acoperirea societatii ca s-a produs la alta ora decat cea la care s-a produs... pentru reparatia mopedului asiguratorul da dauna totala valoare calculata de mine care nu imi pot repara mopedul... eu vreau ca sa mi se repare mopedul sau o dauna sa pot repara ... in urma celor intamplate am fost victima si raman si cu mopedul stricat... daune morale mi-a explicat de la asigurari ca trebuiesc actionati in instanta... ce pot face in cazul de fata...asiguratorul deconteaza chitanta certificat medicilegal si chitante pastile?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
marius_mau69, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:47, 26 Iulie 2011
Da! Asiguratorul RCA al vinovatului este obligat sa va plateasca daune: materiale, cheltuieli medicale de spitalizare si tratament, morale.Acest subiect a fost pe larg discutat sub toate aspectele in forum.Iata cateva exemple aici: www.avocatnet.ro/content/cau...
Toate daunele rezultate din eveniment , adica daune materiale spitalizare, morale se despagubesc de catre asiguratorul RCA. Numai ca pentru daunele medicale si morale va trebuiesc probe materiale: facturi, chitante, expertize medico legale. In ce priveste valoarea despagubirii mopedului aceasta nu poate depasi valoarea reala a acestuia la data evenimentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale pt accident rutier andreeavasile andreeavasile Buna ziua! Fratele meu a fost marti (22.aprilie 2008) implicat intr-un accident rutier, el fiind cu motorul a intrat intr-o masina care a trecut de pe banda ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie in caz de accident cu victime irina19867 irina19867 Buna ziua.In 1 septembrie sotul a avut un accident, in urma caruia el a avut 4 zile spitalizare pentru fractura de maxilar si dinti rupti(s a ales cu blocaj de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sfinxz sfinxz am fost implicat in accident in care persoana cealalta a fost vinovata...in urma accidentului am 10 zile de la medicul legist...pot obtine daune morale, daca ... (vezi toată discuția)