andreeavasile a scris:
Buna ziua!
Fratele meu a fost marti (22.aprilie 2008) implicat intr-un accident rutier, el fiind cu motorul a intrat intr-o masina care a trecut de pe banda 2 pe banda 1 fara sa-i acorde prioritate si fara sa semnalizeze. Mentionez ca fata care era la volanul masinii avea carnetul suspendat, tot pentru neacordare de prioritate si deasemnea dovada era expirata. Marti seara s-au dus impreuna la politie pt a declara accidentul, insa constatarea se va face abia joi seara, deoarece fratele meu trebuia sa se duca la spital pentru mai multe investigatii, oricum politia a gasit-o vinovata pe fata care conducea masina. In urma accidentului motorul fratelui meu a fost efectiv rupt in doua, iar el a fost fost proiectat peste masina respectiva intr-o alta masina care era parcata, dupa care a cazut pe carosabil. Norocul lui a fost faptul ca purta toate protectiile si nu a fost vorba de vreo fractura, cu toate astea a stat o noapte in spital deoarece testiculele s-au umflat foarte mult, iar doctorul a considerat ca e mai bine sa stea sub supraveghere medicala. De miercuri dimineata s-a intors acasa unde urmeaza tratamentul medical si sta numai in pat deaorece ii este foarte greu sa se miste acuzand dureri mai ales in zona bazinului. Fratele meu are o afacere proprie in domeniul publicitatii si din cauza accidentului a fost nevoit sa amane sau sa anuleze anumite contracte, si sa lipsesca de la anumite evnimente la organizarea carora a participat si el. Joi sau vineri se va duce la un alt control medical, temerea doctorului fiind ca nu cumva sa ramana "fara mostenitori".
Rugamintea mea este sa-mi spuneti de ce documente este nevoie si care este procedura de a cere daune celei care a produs accidentul, ce termene exista, etc. Rog cat mai multe detalii, dar si unde anume ma pot informa si singura despre acest subiect, si deasemenea care poate fi suma ceruta ca despagubire in situatia de fata.
Multmesc anticipat, Andreea.
Inteleg ca este vorba de mai multe fapte: conducere fara permis, neacordare de prioritate, vatamare corporala (in functie de numarul de zile de ingrijiri),. Trebuie scos un certificat de la medicul legist pentru numarul de zile de ingrijiri.
in rest urmarirea penala isi urmeaza cursul si urmeaza trimiterea in judecata a persoanei vinovate.
Tineti-me la curent cu desfasurarea evenimentelor. La momentul oportun o sa mai intervin.
Succes