avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu sofer in stare de ebrietate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu sofer in stare de ebrietate

Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate. Am deja 30 de zile de spitalizare urmand sa fiu transferat la alt spital pentru recuperare. Prognosticul doctorilor de recuperare este intre 6 si 8 luni. Mentionez ca in zilele urmatoare trebuie sa vina politia sa dau declaratie, iar cei care m-au accidentat nu au venit sa ma vada si nu am reusit sa fac certificatul medico-legal. Asigurarea RCA acopera daunele in ce ma priveste tinand cont ca soferul era in stare de ebrietate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:05, 23 Iulie 2012
Care sunt pasii de urmat in cazul unui accident in care eram pasager si soferul in stare de ebrietate


Va trebui sa formulati, impotriva soferului vinovat de producerea accidentului, plangere pentru vatamare corporala din culpa.
In cadrul acestui proces va veti constitui parte civila cu toate sumele cheltuite, plus o suma de bani reprezentand daunele morale, in fuctie de numarul zilelor de ingrijiri medicale ce se vor stabilite prin certificatul medico-legal.


Asigurarea RCA acopera daunele in ce ma priveste tinand cont ca soferul era in stare de ebrietate?

Nu.

Aveti posibilitatea sa formulati plangere penala si cerere constituire parte civila impotriva soferului vinovat. Avand in vedere nr. de zile de ingrijiri medicale, o sa fie judecat si fara plangerea dumneavoastra. In cadrul procesului penal puteti formula atat pretentii reprezentand daune materiale (cheltuieli spitalizare, venit nerealizat, etc) cat si daune morale.

Asigurarea RCA acopera fara probleme daunele pasagerilor din vehicului asigurat, indiferent daca soferul era baut sau nu.

Va sfatuiesc sa apelati la un avocat specializat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - vatamare corporala - cheltuieli spitalizare - cercetare penala efuionut efuionut Acum cateva zile parintii mei au avut un accident rutier. Tatal meu nu era sub influenta bauturilor alcolice, era ceata nu a adaptat viteza la conditiile de ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)