avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate GOLDANGEL

Activitate GOLDANGEL

Răspuns la discuția sarcina si somajul
gata .s-a rezolvat.am fost la AJOFM am depus dosarul si ma incadrez.am sa iau banii .si indemnizatia.pana la urma a trebuit sa ma duc sa aduc semnaturi de la toate firmele pe unde am lucrat ca fara ele nu s-a putut.si stiti pt ce atata alergatura?pt 9 ani vechime si 2 saptamani de umblat cu dosarul in dinti ,m-i sa dat la somaj 28.5 lei in plus.:(#-o asa ca.....bafta multa in continuare celor care sunt in situatie ca a mea
Gabi Mocanu a scris:

Daca nasterea va interveni ulterior datei de 01.02.2010, atunci iti recomand sa te duci la somaj si sa depui dosarul fara a depasi acel termen de 30 de zile (daca ai depasit termenul primesti somajul dar nu mai poti primi indemnizatia pentru cresterea copilului deoarece apare discontinuitate in ultimele 12 luni).
In cazul in care la somaj refuza sa iti inregistreze dosarul desi prezinti dovada de 12 luni stagiu in ultimele 24, cere sa vorbesti cu directorul de agentie, solicita decizie de refuz in scris (sunt obligati sa iti dea acest document) si comunicale ca te vei adresa instantei de judecata pentru a contesta decizia de refuz.

Iti urez sa ai succes !

multumesc frumos de raspuns si urari.asa am sa fac:D
pai eu abia dupa 1.02.2010 nasc .cam pe 15 februarie m-i sa zis de d-na doctor.asa ca eu sper sa iau indemnizatie.iar cu cei de la somaj cred ca am sa fac un efort si sa ma duc sa le aduc acele adeverinte.ca ar fi pacat sa pierd din cauza lenei lor. pe asta au si mizat ,sperand ,cred eu sa dea mai putini bani,deoarece ne pun pe drumuri,ca asa e la noi .Vorba lui Mircea Badea:Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Bine zis.Multumesc inca o data de sfaturi si va doresc o zi buna in continuare.
pakos a scris:

Va trebui sa prezentati adeverinte de la angajatorii la care ati lucrat in ultimii doi ani, pentru a face dovada stagiului de cotizare de minim 12 luni. In mod normal, pentru perioada 2002 - 2007 AJOFM -urile pot scoate stagiile de cotizare pe care le-ati realizat din baza lor de date. Insa in ultimul timp folosesc aceasta practica descurajatoare, de a solicita persoanelor care solicita indemnizatie de somaj adeverinte de la toti angajatorii din 2002. Daca nu le duceti, va vor lua in considerare doar perioadele din 2002 pana in 2007 pentru care ati adus stagii de cotizare(va poate afecta in ceea ce priveste durata somajului si cuantumul acestuia).

te rog sa imi zici si mie ce as putea face in cazul asta?eu am luat de la casa de pensii stagiul de cotizare de la toate firmele unde am lucrat din 2002 pana in 2009.dar cand am fost la somaj mi-au zis ca nu au ce face cu ele.ca lor le trebuie adeverinte de la firmele respective.eu am facut rost de adeverinte doar de la firmele unde am lucrat in ultimii 2 ani ca sa dovedesc ca am un an de munca pe CM.Ce as putea face ca sa nu ma mai foiasca si sa iau totusi acei bani care mi se cuvin ca nu degeaba am muncit 13 ani.Daca le fac scandal ,fiind si in stare avansata de sarcina poate ating vre-o coarda sensibila ca sa nu ma mai puna pe drumuri?Ce spuneti?Va multumesc frumos de sfaturi
ba da am lucrat ...dar pe 1.01.2009 am pauza.si mai am o problema :de la somaj mi-au zis ca trebuie sa aduc acte completate de la firmele de unde am lucrat tocmai din 2002.dar intre timp unele din firme sunt inchise .eu de unde sa le iau?
sunt insarcinata in 6 luni si urmeaza sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.vreau sa stiu daca ma afecteaza la cartea de munca ,in cazul in care eu am contract de munca fara nici o zi lipsa din 1.02.2009.asta inseamna ca as face un an neintrerupt abia la 1.02.2010.Ma afecteaza la indemnizatia pt copil?Sau se considera continuare la cartea de munca ?
am si eu o mare dilema .acum 1 an si 6 luni am facut contract cu RDS si in momentul in care ne-a instalat cablul lau taiat pe cel de la UPC.in necunostinta de cauza nu am facut reziliere de contract cu UPC-ul si acum ne-am trezit ca suntem buni de plata dupa atata timp(cu penalizarile de rigoare).daca dovedesc cu contractul de la RDS ca nu am mai avut nevoie de UPC se rezolva ceva sau tot sunt buna de plata ?si daca nu platesc ce se intampla?raspuns urgent va rog
de la 1 noiembrie am sa fiu data in somaj in urma restructurarii postului.am fost la somaj si mi-au dat un formular sa il completeze de la firmele pe unde am lucrat.problema este ca trebuie sa il completez de la firmele de unde am lucrat tocmai din 2002.nu e cam mult din urma ?unele firme si-au incetat activitatea de mult.cum rezolv acum aceasta problema?de pe cartea de munca nu pot vedea ei cata vechime am?si sa duc semnaturi doar din ultimii 2 ani? pe cartea de munca am cam de 8-9 ani.si as vrea sa stiu si cam cat am sa iau somajul daca eu in tot acesti ani am avut intotdeauna minim pe economie.va multumesc anticipat
Răspuns la discuția somaj daca esti insarcinata?
romania inedit a scris:

tudorvaleriu a scris:

1. Poate puteti sa faceti o copie dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei, pentru a avea o dovada ca ati anuntat firma ca sunteti gravida.

Copia dupa adeverinta de la medic cu stampila firmei nu inseamna nimic , daca nu i-a dat numar de inregistrare pentru ca oricine poate sa puna o stampila pe o hartie !

da dar eu am originalul stampilat si semnat si ea are copia la dosar.iar cu semnatura ei pe adeverinta nu cred ca poate sa conteste.
Răspuns la discuția somaj daca esti insarcinata?
si as mai avea o intrebare .in momentul de fata am 6 luni de sarcina si salariul il iau in functie de realizari(adica la procent)ceea ce inseamna foarte putin.1mil-2 mil pe luna.ma gandeam oare nu ar fi mai bine sa fiu data in somaj?macar as lua ceva mai multi banuti.dar acum nu stiu daca mai are voie sa ma dea in somaj.ce spuneti?ma puteti ajuta?multumesc frumos de raspunsuri