avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate cristibelciu

Activitate cristibelciu

Buna ziua,
Cazul unui cunoscut : a fost declarat adjudecatar al unui imobil la o licitatie tinuta de executorul judecatoresc; nu a depus diferenta de pret in termenul legal de 30 de zile si a renuntat sa mai cumpere imobilul, din pricina unor probleme financiare. Ce se intampla cu garantia/cautiunea depusa la executor ? Se retine toata suma din garantie sau doar cheltuielile de executare ? Art. 851 C. pr. civ. nu este foarte clar, spune ca fostul adjudecatar va achita eventuala diferenta de pret, Cate termene de vanzare la licitatie tb sa astepte fostul adjudecatar ?? Multumesc !
am uitat sa fac o precizare importanta : apartamentul ( unicul bun mostenit) a fost girat la banca dupa decesul tatalui si dupa partaj de catre mama ( sotia decedatului) . In aceasta situatie, executarea silita se va indrepta si asupra mea, daca mama nu mai plateste ratele?Eu nu am semnat nimic nicaieri, nu m-am pus girant sau altceva. Intrucat mama locuieste in apartament, a fost decizia ei unilaterala, ea a beneficiat in intregime de imprumut si nimeni altcineva.Eu vreau doar sa stiu in ce fel ma afecteaza asta pe mine si bunurile mele stiindu-ma mostenitor al tatalui, desi cand s-a dezbatut mostenirea nu era nici un fel de sarcina asupra bunului.
sa inteleg ca nu mai am nici o cale de a ,, scapa" de partea mea succesorala? Nici nu pot sa o vand sau sa o donez mamei sau fratelui?
Hristos a inviat !
Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. Acum, la cativa ani dupa ce am acceptat partea mea de mostenire, doresc sa renunt la mostenire fara nimic in schimb, intrucat apartamentul a fost girat la banca si s-ar putea sa fie scos la licitatie pentru un imprumut bancar nerambusat la timp. Intrucat nu doresc sa se indrepte executarea si impotriva mea, daca s-ar ajunge acolo, doresc sa renunt la mostenire. Se poate ? In ce conditii?
cred ca de asta am nevoie....dar ce se intampla daca relatiile contractuale de munca s-au finalizat in mai 2010 ? mai este obligat?
sau daca s-a inchis societatea respectiva?cine elibereaza adeverinta?
nu vrea sa imi inregistreze nimic, nici o cerere, tocmai asta e problema....
dar nu trebuie sa am o dovada ca i-am cerut-o ? el o sa nege ca are stiinta fiindca i-am solicitat-o doar verbal. faxul constituie o proba? emailul ?sau cum sa fac? multumesc.
fostul angajator nu vrea sa-mi elibereze o asemenea adeverinta, ce pot face?
Iertare d-na moderator, dar m-am fastacit printre atatea subiecte pe forumul asta !! Va rog sa stergeti ce am scris eu sau sa le unificati, cum vreti dvs. n-am facut-o intentionat ptr a va crea probleme ci fara rea intentie. Inca o data iertare.#-o
Buna sa va fie inima tuturor :wave:
Sotia este in ccc pentru primul copil pana in august 2010 ; in aceeasi luna dar mai devreme decat ziua cand ar tb sa mearga la serviciu, banuim ca va naste. Ptr acest nou bebelus as vrea sa imi iau eu ccc- ea s-a saturat saraca de atata stat acasa! Am 2 intrebari:
1. e obligatoriu sa ia concediul de maternitate integral (cele 105 zile postnatal, dupa noile reglementari ) sau isi poate lua mai putin ? Fara acest concediu, tatal poate beneficia de ccc ?
2.Si cum se va plati acest concediu de maternitate ?