avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate cristiancs

Activitate cristiancs

In situatia in care eu,ca functionar public,semnez contractul individual de munca al fiului meu prin care acesta devine angajat si subaltern al meu,inseamna ca am participat la luarea unei decizii prin care s-a realizat direct un folos material pentru o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, si in consecinta se aplica art. 253.1 Cod penal (conflict de interese)?Sau chiar semnarea CIM poate reprezenta indeplinirea unui act in intelesul aceluiasi articol 253.1?
Răspuns la discuția termen contestatie in anulare
Care este sensul celor doua termene : de la 15 zile pana la un an?
Dupa 9 luni de la hotararea unei curti de apel se poate face contestatie in anulare?
Trebuie sa indeplinesc anumite conditii daca au trecut mai mult de 15 zile?
Răspuns la discuția Hotarare CA - nulitate absoluta
prin aceasta hotarare care aproba reorganizarea unitatii am fost concediat,banuiesc ca ma pot adresa instantei in calitatea de parte vatamata sau de persoana interesata.a fost emisa acum doi ani,dar daca spuneti ca este doar un act comercial inseamna ca se poate cere nulitatea absoluta,fiind imprescriptibila.
Vreau sa dovedesc nulitatea absoluta a unei hotarari a Consiliului de Administratie a unei firme ,SRL,care are ca asociat unic Consiliul local al municipiului,iar ca obiect de activitate un serviciu public. Ce fel de act este aceasta hotarare? Administrativ-se supune contenciosului administrativ sau e doar un act juridic sau altceva?
Răspuns la discuția revocare concediere
a doua dispozitie de concediere nici macar nu a fost comunicata angajatului !
O societate emite o dispozitie de concediere a unui angajat ,respectand termenul de preaviz.Angajatul contesta in instanta,dar pana la primul termen societatea emite o alta dispozitie de concediere ,care o revoca practic pe prima,aceasta din urma fiind inregistrata in carnetul de munca si la ITM.Intrebarea e daca a doua dispozitie este legala ,deoarece a fost emisa de exemplu in 10 mai iar din continutul ei reiese ca incetarea c.i.m se face cu data de 15 aprilie !deci retroactiv.Diferenta intre cele doua dispozitii se referea doar la schimbarea datei incetarii c.i.m. (din 14 aprilie a devenit 15 aprilie).
Discuție cedo
am pierdut un proces,contestatie decizie concediere.recursul mi-a fost respins.pur si simplu instantele nu au tinut cont de legile in vigoare ale Romaniei!incalcari flagrante!motivele sunt cele binecunoscute:politice,influente...(m-am luptat cu un consiliu local).ce pot face mai departe? la cedo incalcarea dreptului la munca banuiesc ca nu tine,nu stiu,poate ca m-am considerat supus unui proces neechitabil,statul roman incalcandu-mi drepturile civile privind neingradirea dreptului la munca,si libera mea optiune de a-mi alege locul de munca...........nu stiu sa exprim mai inteligibil.
Maine este termenul de pronuntare intr-un litigiu de munca,contestatie decizie concediere.Judecatorul a spus ca pot depune cheltuielile de judecata pana la acest termen.Cum se face asta?Doar formulez niste note scrise cu cheltuielile facute sau trebuie sa si depun efectiv la dosar toate documentele privind cheltuielile:bilete transport auto,bilete transport CFR,chitante Registrul Comertului,etc?
Răspuns la discuția avocat cu mata-n sac
Ar insemna atunci ca un avocat poate sa-mi inmaneze in instanta si niste ziare vechi in loc de documentele solicitate sau depuse la dosar!Si asta chiar in fata si cu acordul judecatorului!Cam greu de crezut.