avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate calitateg

Activitate calitateg

Eu as fi fost dispusa sa renunt la apartament si as fi dorit doar casa care nu valoreaza decat sentimental fiind casa de suflet a tatalui si care repet este de patru cinci ori mai mica ca valoare,casa batraneasca in comparatie cu apartamentul ultracentralar .Insa la modul cum stau lucrurile si cum actuala sotie vrea totul nu ma deranjeaza nici sa ramana totul asa cum ar hotara notarul sau instanta pentru ca scopul meu nu este sa obtin niste bani si nici nu cred (sper) ca ar putea vinde nimic fara acordul meu(in primul rand acea casa).Indiferent cum va fi eu nu o voi da afara atat cat traieste poate locui in acel apartament desi nu ar merita nimai ca spre deosebire de ea eu sant om si am suflet.va multumes pentru sfaturi si totodata sant convinsa ca oricat ar cunoaste-o notarul pe actuala sotie nu-si va risca cariera pentru ea dar o va ajuta cu sfaturi eventual.
Marioara Maftei a scris:

E de bun-simt ce spuneti dvs, dar aici e vorba de soti(de un venit comun, de o plata obligatorie) nu de vecini, prieteni etc.
E cam aiurea sa muncesti o viata, sa platesti 2/3 din pretul apartamentului de doua camere, in care locuiesti, impreuna cu sotul tau, plus pensie alimentara pentru copilul sotului ca apoi, la decesul lui, sa fi data afara din locuinta, impreuna cu copilul tau, de catre copilul sotului, ca nu poti demonstra ca ai contribuit si tu la plata apartamentului si nu ai 30-40 de mii de euro sa-i platesti imediat sulta!
Sa nu mai spun ca partea ta de "mostenire" nu acopera nici macar ce ai platit!
Pacat ca e asa...

Aveti dreptate doamna sant copilul din prima casatorie.Chiar daca in acel act de divort scria ca parintii mei nu mai locuiau de cca 4 ani tin sa va spun ca tatal si mama mea s-au inteles si s-au respectat intotdeauna.Avansul acelui apartament a fost din banii mamei si la divort nu sa facut partajul tocmai pentru ca era logic la vremea aceea ca-mi va reveni mie,copilului lor.Mama locuieste in alt oras,este recasatorita si ea.De cate ori venea la mine si traia si tata nu exista sa nu se intalneasca amandoi si sa stea de vorba mai ales ca eu am si o fetita adica nepotica lor.Mai mult nu cred ca este cazul sa vorbesc.Ideea este ca mai exista si alta casa pe care a cumparat-o tata de la mama lui, bunica mea cu actuala sotie,masina,bani in banca ( pe care actuala sotie si fiica ei i-au scos).Actuala sotie doreste tot si casa si apartament si masina si mie nimic ba eu am datoria cum spune ea sa o ajut la plata datoriilor la masina si la pomeni.Mentionez ca eu personal am si casa si masina mea,cumparate de mine si de sotul meu dar nu cred ca e nu este omenestre ca ea sa vrea tot avand in vedere ca eu nu am fost niciodata acceptata de ea.Si ca sa inchei succesiunea a fost deschisa de ea la un notar pe care-l cunoaste si care tine mortis ca mama mea sa vina sa dea o declaratie cu cat a contribuit ea la acel apartament.Asta este legal?
Numai sotul a decedat si despre succesiunea sotului este vorba.
Apartament cumparat cu prima sotie in noiembrie 1980 in val de 95.515 lei conf. contract constructie.Avans 29.615 lei si restul de 65.900 lei in rate cu credit de la CEC,pe 15 ani conf contract CEC/noiembrie 1980.proces verbal de predare-preluare mai 1982.Rata lunara 509 lei.
Divorteaza de prima sotie in octombrie 1983 conform sentinta de divort in care se specifica ca nu mai locuiau in fapt de cca.4 ani.Din aceasta casatorie rezulta un copil. La data divortului si pana in prezent nu a avut loc patrajul.
In 1985 se recasatoreste cu cea de-a doua sotie,cu care achita si restul de rate ale apartamentului.Din aceasta casatorie mai rezulta un copil.
In momentul decesului sotului, la succesiune cum se stabilestemasa succesorala si care sant cotele fiecaruia?
Prima sotie?
Copilul di prime casatorie?
A doua sotie?
Copilul di a doua casatorie?
Este necesara la stabilirea masei succesorale de catre notar si prezenta primei sotii?Este aceasta obligata sa declare cota de contributie la cumpararea acestui apartament desi din acte reiese clar contributia sotiilor la dobandirea acestui apartament?
Răspuns la discuția am nevoie de martori la notar?
de ce sa nu fie rude cu defuntul?ce rol au acesti martori?
Multumesc pentru sfaturi.Succesiunea a deschs-o actuala sotie urmand sa ne prezentam pe 30 noiembrie la notar. Luni la prima ora voi discuta si eu impreuna cu avocatul meu cu un notar.Inca o data multumesc.
Răspuns la discuția sucesiune-masa succesorala
Eu nu pot dovedi notarului ca aceste depozite au fost(au fost lichidate inainte de succesiune)in schimb la prezentarea masei succesorale pot cere notarului sa faca o adresa catre banca in care sa ceara acest lucru.Banca mie nu-mi da nimic la mana sa pot prezenta notarului.mentionez ca sant copilul celui decedat
daca sotul a decedat si existau depozite bancare la care sotia era titular si sotul imputernicit acestea sant masa succesorala si trebuiesc declarate la notar?
Multumes pentru raspuns.Insa afara de card au mai forst si alte depozite la termen pe care tot actula sotie le-a lichidat.Toti banii au fost bagati in alta banca pe numele actualei sotii si a ficei din aceasta a doua casatorie.Nu au fost folositi la inmormantare unde sa primit ajutor din partea firmei 17 milioane plus multe alte ajutoare pe care toate le-am dat ei si de fapt in afara de sicriu platit de ea eu am suportat totul.Este foatre adevarat ca nu am pastrat nici un act prin care sa dovedesc acetea si sincer nici nu aveam pretentii la nici un ban daca era cinstita si corecta.Cum apartamentul tatalui este cumparat in timpul casatoriei cu mama,iar in urma divortului nu exista partaj deci a ramas tatalui meu. la succesiune tot la mine se va ajunge si daca pana acum as fi cedat in favoarea lor acum sant hotarat sa nu renunt la nimic chiar voi ajunge in instanta daca e cazul.In legatura cu succesiunea imi cunosc toate drepturile si ma voi prezenta si cu un avocat.Inca o data va multumesc dar tot nu sant lamurita daca fapta e infractiune dar voi intreba si avocatul acest lucru
In cazul in care sotul decedat avea un card de salarii la care nu era nimeni imputernicit si sotia descoperind pinul se duce si scoate toti banii de pe acel card mergand pe ideea sa nu fie nimc pe el la data succesiunii si eventul sa nu-l declare ce se poate intampla?La ce fapta se incadreaza? Unde pot anunta sau face plangere?Mentionez ca sat fiica celui decedat din prima casatorie