Marioara Maftei a scris:
E de bun-simt ce spuneti dvs, dar aici e vorba de soti(de un venit comun, de o plata obligatorie) nu de vecini, prieteni etc.
E cam aiurea sa muncesti o viata, sa platesti 2/3 din pretul apartamentului de doua camere, in care locuiesti, impreuna cu sotul tau, plus pensie alimentara pentru copilul sotului ca apoi, la decesul lui, sa fi data afara din locuinta, impreuna cu copilul tau, de catre copilul sotului, ca nu poti demonstra ca ai contribuit si tu la plata apartamentului si nu ai 30-40 de mii de euro sa-i platesti imediat sulta!
Sa nu mai spun ca partea ta de "mostenire" nu acopera nici macar ce ai platit!
Pacat ca e asa...
Aveti dreptate doamna sant copilul din prima casatorie.Chiar daca in acel act de divort scria ca parintii mei nu mai locuiau de cca 4 ani tin sa va spun ca tatal si mama mea s-au inteles si s-au respectat intotdeauna.Avansul acelui apartament a fost din banii mamei si la divort nu sa facut partajul tocmai pentru ca era logic la vremea aceea ca-mi va reveni mie,copilului lor.Mama locuieste in alt oras,este recasatorita si ea.De cate ori venea la mine si traia si tata nu exista sa nu se intalneasca amandoi si sa stea de vorba mai ales ca eu am si o fetita adica nepotica lor.Mai mult nu cred ca este cazul sa vorbesc.Ideea este ca mai exista si alta casa pe care a cumparat-o tata de la mama lui, bunica mea cu actuala sotie,masina,bani in banca ( pe care actuala sotie si fiica ei i-au scos).Actuala sotie doreste tot si casa si apartament si masina si mie nimic ba eu am datoria cum spune ea sa o ajut la plata datoriilor la masina si la pomeni.Mentionez ca eu personal am si casa si masina mea,cumparate de mine si de sotul meu dar nu cred ca e nu este omenestre ca ea sa vrea tot avand in vedere ca eu nu am fost niciodata acceptata de ea.Si ca sa inchei succesiunea a fost deschisa de ea la un notar pe care-l cunoaste si care tine mortis ca mama mea sa vina sa dea o declaratie cu cat a contribuit ea la acel apartament.Asta este legal?