avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Activitate mirelatm

Activitate mirelatm

Discuție www.spete.info
Buna ziua,

Pe site-ul spete.info exista publicat un dosar in care am fost parte si care este accesabil la o prima cautare in google a numelui meu. Nu doresc ca numele meu sa apara implicat in acea chestiune si doresc ca speta respectiva sa fie stearsa de pe site. Intrebarea mea este ce statut are acest site si daca este ok ceea ce fac ei. Daca dau un mail la ei o fi suficient?

Multumesc,
M
Răspuns la discuția Evacuare din locuinta
Revin dupa mai multa vreme pe acest subiect.
In momentul de fata intrebarea mea este: noul proprietar are dreptul sa ceara chiria retroactiv de la momentul decesului fostului proprietar sau de la momentul intrarii sale in posesia imobilului?
O asemenea situatie ar avea cuprindere in lege? Daca da, cunoasteti exact documentul legislativ care ne-ar putea lumina?
Multumesc!
ynocentta a scris:

Culpa dvs exclusiva care poate determina rezilierea contractului ,pentru incalcarea obligatiilor asumate .Constientizati ca mostenitorii au dovada palpabila a neonorarii obligatiilor dvs,iar dvs nu puteti sustine si proba ca ati incercat macar sa va achitati chiria.

Mostenitorul poate avea dovada ca din momentul in care am luat la cunostinta de identitatea sa si statutul de nou proprietar nu am platit chiria (acum o saptamana). Pana atunci din punctul meu de vedere nu are nici o dovada ca am incercat sau nu. Domnul proprietar era in varsta, locuia singur si nu mai avea rude. Am sunat la usa sa cu banutii in mana, fara a avea un raspuns. Cum probez eu intentia aceasta de a plati?
Contractul este inregistrat la Administratia Financiara. Mostenitorul ameninta ca daca nu ne prezentam la biroul executorului judecatoresc va cere instantei evacuarea noastra din locuinta. Poate face asta?
Nu am facut demersuri pentru plata chiriei pentru ca din cate stiam proprietarul nu avea mostenitori. Abia acum o saptamana am aflat de existenta unui mostenitor.
Buna seara,

Multumesc pentru raspunsuri. Nu exista vreo cauza legata de decesul uneia din parti. Noi am respectat termenii contractuali in sensul ca am platit chiria si restul cheltuielilor si am pastrat apartamentul in stare buna. Numai ca, de cand proprietarul a decedat, nu a venit nimeni sa ceara chiria (aprox 8 luni). In situatia aceasta, se poate considera ca nu am respecat termenul contractului privind plata chiriei? Am primit o comunicare de la mostenitor sa ne prezentam la biroul executorului judecatoresc sau va cere in instanta evacuarea. Daca nu ne prezentam, are o baza pentru aceasta evacuare?
Buna ziua,

Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.

Multumesc
Buna ziua,

Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra apartamentului in conditiile in care contractul de inchiriere ar mai avea valabilitate inca cativa ani? In ce conditii poate cere instantei evacuarea chiriasilor din locuinta?
Este destul de urgent.

Multumesc