avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate LiviaM

Activitate LiviaM

Discuție CASA VERDE 2016
Pentru constructie casa la rosu cu autorizatie de constructie in termen de valabilitate, in Cf este inscris numai terenul ,casa nu este inscrisa, se poate aplica pentru incalzire in cadrul proiectului.
Multumesc

Buna ziua,

O persoana fizica inchiriaza un spatiu comercial unei Soc.Comerciale care la randul ei subanchiriaza acest spatiu Soc. mele. In contractul de subanchiriere este mentionat obligativitatea subanchiriasului de a plati toate chel.legate de utilitati, energie.
Persoana fizica are incheiat contract cu Electrica. Cum poate soc. mea sa-si deduca cheltuielile cu energia consumata, in cazul in care factura vine pe numele persoanei fizice.
Multumesc
In luna noiembrie 2014 am achizitionat o reclama de firma pe care in ca nu am montat-o este in magazie. Valoarea acesteia este evidentiata in contul 303 "obiecte de inventar" care prezinta sold D cu valoarea acesteia.
Este corect sa ramana contul 303 cu sold pana la darea ei in folosinta respectiv montarea acesteia. Includerea pe cheltuiala efectuandu-se la acea data?
Multumesc
Răspuns la discuția Produse finite protocol
adolfinapop a scris:

Codul fiscal, art.21, alin.3 litera a prevede urmatoarele:

"a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenţei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile şi totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol şi cheltuielile cu impozitul pe profit;"

Normele de aplicare ale ART. 21 al.3 a), la punctul 33, stipuleaza ca:

"33. Baza de calcul la care se aplică cota de 2% o reprezintă diferenţa dintre totalul veniturilor şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile, la care se efectuează ajustările fiscale. Astfel, din cheltuielile totale se scad cheltuielile cu impozitul pe profit curent şi amânat, cheltuielile de protocol, cheltuielile aferente veniturilor neimpozabile, iar din totalul veniturilor se scad veniturile neimpozabile. În cadrul cheltuielilor de protocol, la calculul profitului impozabil, se includ şi cheltuielile înregistrate cu taxa pe valoarea adăugată colectată potrivit prevederilor titlului VI din Codul fiscal, pentru cadourile oferite de contribuabil, cu valoare egală sau mai mare de 100 lei."

Multumesc pentru raspuns
Inca nu sunt lamurita, firma a oferit produse gratis in primele zile a inceperii activitatii pentru cunoasterea produselor, venituri nu avea.
In acest caz cum procedez?
Buna ziua,
La o societate nou infintata cu activitate de productie Patiserie oferirea de produse gratis pentru cunoasterea acestora, la scaderea acestora din gestiune am efectuat inregistrarea 623=345.
Intrebarea este daca exista o limita in acest caz, valoarea ce urmeaza a fi scazuta nu este mare 106 Ron.
Mulumesc
Multumesc mult pentru raspuns!
Dar as mai avea o intrebare, documentatia pentru obtinerea aprobarii de scoatere din circuitul agricol a terenurilor situate în intravilan, aprobata prin PUG si PUZ implica taxa?
In cazul prezentat as putea obtine autorizatie de constructie fara a demara aceasta operatiune de scoatere din circuitul agricol?
Buna! Detin un teren intravilan conform mentiunii din certificatul de urbanism si a CF-ului insa la categoria de folosinta in CF apare ca arabil, ce documente sunt necesare pentru a efectua modificarea in teren constructie?
In aceasta situatie este necesara scoaterea din circuitul agricol?