avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Mara Ionescu

Activitate Mara Ionescu

Răspuns la discuția Incasari abuzive de banca
Acesta a fost un proces pe clauze abuzive, doar instanta le poate constata si decide daca trebuie returnate sume. Trebuie vazut tipul de contract, tipul de dobanda, nu toate contractele sunt la fel.
Răspuns la discuția Incasari abuzive de banca
In primul rand , nu reiese din ceea ce ati scris de ce este dobanda abuziva. Poate era un contract cu dobanda variabila si modificarea dobanzii s-a datorat insusi contractului incheiat initial. Comisionul de administrare a fost stabilit tot prin contract. Formula pe care o dati nu ne intereseaza prea mult, ne intereseaza cat era procentul acela (Ca%) in contractul initial si cat este acum.
Prin OUG 50/2010, comisionul de administrare existent ramane. Se interzice introducerea unui comision nou si, la fel, majorarea comisioanelor existente. Se interzice majorarea dobanzii, dar se impune calcularea ei dupa formula EURIBOR/ ROBOR/ LIBOR + marja , astfel incat cat era dobanda inainte de actul aditional sa fie si dupa. Reveniti cu detalii concrete.
incalca oug 50, fa reclamatie la CJPC -ul din judetul tau
Daca refuzati in scris actul aditional la banca, nu va intra in vigoare tacit. Maine e ultima zi.
Cititi aici cum:

[ link extern ]
Mergeti si refuzati in scris intrarea in vigoare a oricarei modificari contractuale, intrucat nu vi s-a pus la dispozitie actul aditional in termenul legal. Reclamati la protectia consumatorilor situatia.
Răspuns la discuția problema cu comisioane banci
De fapt, ce lipseste din mesajele de mai sus este ca nu numai ca nu trebuie sa semnati actul aditional, dar trebuie NEAPARAT sa depuneti o notificare de neacceptare a actului aditional in acesti termeni (facand mentiuni atat desprecomisionul de risc, cat si despre dobanda). Daca nu actionati in acest sens, actul aditional va intra tacit in vigoare , conform legii. Dar chiar si asa, puteti reclama ulterior la ANPC, intrucat ceea ce este contrar legii este nul de drept.
Răspuns la discuția act aditional oug 50/2010
euribor este 1,139 (la 6 luni) + marja = dobanda avuta de dvs. astazi. Asa se calculeaza.Nu va creste dobanda, dar ramane variabila, in functie de euribor care... cam e in crestere . Cresterea va fi probabil de ordinul 0,ceva.

Modul de calcul este cel acceptat de ANPC, oricum, deci cautati alte motive daca vreti sa refuzati actul. BCR-ul inglobeaza comisionul de risc in cel de administrare.Asta se poate contesta.
Da. Este valabil si pentru linii de credit. Daca nu semnati , va intra in vigoare oricum pe 19 septembrie , legea prevede ca niciun consumator nu poate renunta la drepturile conferite de lege.
Din cate contracte si acte aditionale ale BCR am vazut, se pare ca exista urmatoarele neconcordante:
- comisionul de administrare inglobeaza si comisionul de risc , pana acum ele existau separat. fiind fixe; OUG 50/2010 interzice majorarea comisioanelor existente;
-comisionul unic de 10 euro pentru servicii prestate de banca trebuie sa fie insotit de o lista cu serviciile pentru care se aplica, fara trimiteri la liste de tarife si servicii ulterioare; din moment ce semnez existenta lui, trebuie sa stiu pentru ce este;
-atentie la comisionul de rambursare anticipata ; mi s-a parut ca nu se intelege daca se plateste sau nu; confuza exprimarea ;
Solicitati raspunsul in termen legal si mergeti la protectia consumatorilor cu raspunsul respectiv, insotit de aceasta notificare si contract +act aditional NESEMNAT DE DUMNEAVOASTRA. Lasati instanta ca ultima solutie. ANPC are parghiile sa va puna contractul in legalitate. Intre timp, platiti rata corect, cum cere banca. Veti primi sumele inapoi.
Răspuns la discuția oug50/2010
Hotararile judecatoresti se aplica celor care au facut plangerea in instanta. Insa plangerile facute catre ANPC vor avea mai mult ca sigur aceeasi finalitate. Plus ca ANPC are posibilitatea sa dea ca sanctiune complementara aplicarea masurilor de intrare in legalitate pentru toate contractele similare.