Ce fel de document este, Constract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau Testament (care nu poate fi cu uzufruct viager pentru ca beneficiarul uzufructului viager nu mai traieste)?
Utilizatorul a indicat contractul de vanzare cumparare cu uzufruct viager,si nu un testament.
Tocmai, ca a indicat testamentul. Sa se hotarasca.
Tocmai asta este problema principala, faptul ca ar fi bun comun.
Nici cumparatoarea nu are urmasi, doar o nepoata de verisoara, careia si-ar dori sa ii lase imobilul, pt asta incearca sa isi puna ordine in acte.
Despre prezumtivul sot nu mai stie nimic, e posibil sa fi si murit, dar asta e alta discutie, ca el are urmasi, deci o eventuala dezbatere a succesiunii nu o avantajeaza pe cumparatoare.
Nu stiu unde o sa se indrepte... ne gandeam ca in instanta poate proba ( cu martori) ca sunt separati in fapt, si cu inscrisuri ca banii proveneau din vanzarea altui imobil de catre mama cumparatoarei.
Credeti ca ar fi o sansa totusi cu uzucapiunea?
Il detine, doar ca nu vrea sa obtina actele pe casa pe numele amandurora. S-au despartit de mult, au coabitat matrimonial o singura luna, prin anii 60, el si-a intemeiat alta familie, cumparatoarea nu vrea sa ii faca lui avere, din moment ce a contribuit 100% la achizitionarea imobilului. Doar ca din rusine sau alte motive legate de gura lumii, nu a dat divort.
@Kyandra
Varianta dvs. pare cea buna, cu cateva mentiuni:
cumparatoare este in varsta ( 72 de ani), greu deplasabila, se pot face demersurile de catre un mandatar sau avocat?
Cam cat dureaza?
O problema ar fi si la actele de stare civila, pt ca de drept, este casatorita, dar separata in fapt de peste 40 de ani, dinainte de achizitionarea imobilului.
Buna ziua,
in 1970 s-a achizitionat un imobil cu chitanta de mana. Vanzatorul a decedat, nu are urmasi, iar cumparatorul doreste sa isi faca acte de proprietate. Nu poate sa solicite instantei o hotarare care sa tina loc de titlu, pt ca a murit vanzatorul? sau poate?
Sau sa incerce uzucapiunea de 30 ani?
Sau are sanse sa obtina ordinul prefectului? mentionez ca imobilul= teren + casa, intravilan.
Speta: contestatie la executare (de catre ANAF), contencios administrativ, reclamantul PFA a facut plati cu OP dar nu are facturi in urma achizitiei unor bunuri ( in 2006). SC vanzatoare ( a bunurilor respective) a intrat in reorganizare, nu i se mai da de urma, cine l-a absorbit nu recunoaste nici o legatura cu "absorbita". Pot sa o chem totusi in garantie pe SC vanzatoare pe obligatia de a face pt a-mi emite/remite facturile? sau exista alta varianta?
Si pe mine ma intereseaza cm sa fiu mai independent de maestrul meu, care mi-a spus ca face un gest crestinesc ca imi pune stampila pe contractul de colaborare/formare initiala, ca sa intru in profesie, dar sa nu il intreb nimic, sa nu ii cer nimic ca nici el nu o sa-mi ceara nimic.
In conditiile astea m-ar interesa si pe mine cum e cu oficiile si daca pot sa nu il deranjez cu ( aproape) nimic pe "maestru".
Bineinteles ca o sa aflu in timp...
Nu mai e acelasi decan, proasto ( a satului)!
Nu mai fiti penibili, puneti mana pe carte.
Voi si daca aveati banii de spaga, habar n-aveati cui sa-i dati.
La munca, nu la intins mana!!