avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Chemare in garantie
Discuție deschisă în Executare silită

Chemare in garantie

Speta: contestatie la executare (de catre ANAF), contencios administrativ, reclamantul PFA a facut plati cu OP dar nu are facturi in urma achizitiei unor bunuri ( in 2006). SC vanzatoare ( a bunurilor respective) a intrat in reorganizare, nu i se mai da de urma, cine l-a absorbit nu recunoaste nici o legatura cu "absorbita". Pot sa o chem totusi in garantie pe SC vanzatoare pe obligatia de a face pt a-mi emite/remite facturile? sau exista alta varianta?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:29, 30 Martie 2011
Buna dimineata .
Parerea mea este ca, plata facuta neavand la baza o factura sau orice alt document ce impunea obligatia de plata,a fost fara obiect ,si da nastere la obligatia restituirii sumei platite .
Acum, daca firma a fost aborbita prin reorganizare,firma absorbanta are doua variante :sa restituie sumele platite sau sa emita factura in cauza .Altfel, aceasta figureaza din punct de vedere juridic ca beneficiarul unei plati nedarorate si din punct de vedere contabil,ca debitor /dator, pentru sumele platite de cumparator fara o factura ca obiect al platii .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiune contract vanzare incheiat ulterior efectuarii platii nyusziful nyusziful Buna ziua. Cum poate fi recuperata suma de bani platita in urmatoarea speta: cumparatorul face o comanda pe whatsapp pentru niste produse. In urma acesteia ... (vezi toată discuția)
Datorii intre 2 sc cu acelasi adm. ministru_ ministru_ Buna seara! Am si eu nevoie de o informatie. Sunt administratorul a doua s.c. A si B. Firma A are datorii la firma B de 30.000 lei. Firma A nu poate sa dea ... (vezi toată discuția)
Restituire catre persoana juridica any02 any02 am de restituit o suma catre o persoana juridica, eu de asemena fiind persoana juridica.am facut o factura pe minus cu suma care trebuie restituita.as dori sa ... (vezi toată discuția)