avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general restituire catre persoana juridica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

restituire catre persoana juridica

am de restituit o suma catre o persoana juridica, eu de asemena fiind persoana juridica.am facut o factura pe minus cu suma care trebuie restituita.as dori sa stiu dc sunt obligat sa fac plata prin banca sau se poate face si pe baza unei dispozitii de plata de la casierie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:31, 14 Septembrie 2011
Daca valoarea facturii este de 5000 de lei, puteti face plata cu numerar. Daca depaseste aceasta suma se face plata prin virament bancar.
Daca factura are o val. mai mica de 5000 lei puteti face plata si numerar:D

Daca aveti factura ce depaseste valoarea de 5000 de lei ,se poate plati cu chitanta suma de 5000 lei,iar restul se achita prin banca. Sau se achita toata valoarea prin virament bancar.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
iulia53, utilizator
Buna seara .
Daca ati facut factura pe minus ,inseamna ca este vorba de livrari de bunuri,nu de imprumut care trebuie restituit .Daca era vorba de restituire de imprumut,cred ca trebuia facuta o dispozitie de incasare de catre firma beneficiara,respectiv dispozitie de plata de catre firma dvs.,ce se opereaza in casierie.
Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Septembrie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
@bote marius, utilizatorul nostru ne-a spus clar ca este vorba de o factura de stornare pe care a facut-o. Sigur a incasat contravaloarea facturii initiale si acum trebuie sa restituie contravaloarea facturii emise cu minus. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prin casa comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un client caruia i-am facut o factura de ,,-'' (minus) pentru care trebuie sa-i dau banii inapoi. Este persoana juridica; ce posibilitati am ... (vezi toată discuția)
Chitanta mai mare de 5000 ron? denissecom denissecom Se poate da chitanta mai mare de 5000 ron intr-o singura zi? Este soldul casieriei plafonat? Multumesc! (vezi toată discuția)
Factura 5000 ron vdobrin vdobrin Buna ziua , trebuie sa emit o factura ce depaseste 5000 ron , insa clientul nu mi poate achita prin banca. Se poate sa emit o factura de avans pentru ... (vezi toată discuția)