avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata prin casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata prin casa

Buna ziua,
Am un client caruia i-am facut o factura de ,,-'' (minus) pentru care trebuie sa-i dau banii inapoi. Este persoana juridica; ce posibilitati am sa-i dau banii?
- prin virament bancar,
-chitanta de minus
- dispozitie de plata ?
Care este varianta cea mai corecta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: comancorinaadelina , utilizator 13:40, 28 Ianuarie 2016
Daca valoarea facturii este mai mica de 5000 lei o puteti achita si cu numerar. Daca valoarea este mai mare de 5000 de lei puteti achita cu numerar 5000 de lei, iar diferenta prin virament. Plata cu virament este legala in ambele situatii (valoarea facturii ) si ar fi de preferat.
Multumesc,
Valoarea facturii este de 200 lei, o platesc prin casa, dar nu stiu ce document emit eu; chitanta de minus (se poate asa ceva?) sau dispozitie de plata?
Emiteti dispozitie de plata catre casierie.
MULTUMESC
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire catre persoana juridica any02 any02 am de restituit o suma catre o persoana juridica, eu de asemena fiind persoana juridica.am facut o factura pe minus cu suma care trebuie restituita.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)
Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)