avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general datorii intre 2 sc cu acelasi adm.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

datorii intre 2 sc cu acelasi adm.

Buna seara!
Am si eu nevoie de o informatie.
Sunt administratorul a doua s.c. A si B. Firma A are datorii la firma B de 30.000 lei. Firma A nu poate sa dea banii firmei B, dar ii da o masina in schimbul sumei restante. Imi poate spune cineva ce documente trebuie intocmite intre cele doua societati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 19:14, 11 Noiembrie 2010
Buna seara
Dar se poate ca o persoana sa fie administrator in doua firme ?
Buna seara .
Se emite factura de vanzare pentru masina,pentru care se face in mod obligatoriu si scaderea de la fisc si radierea,iar pentru mijlocul de plata, acesta pare a fi o dare in plata, adica oferirea masinii in schimbul platii restante .
Marius Bote .
Ultima modificare: Miercuri, 10 Noiembrie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Operatiunea pare sa fie legala.
Si inteleg ca nu se va mai plati impozit.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Operatiunea pare sa fie legala.
Si inteleg ca nu se va mai plati impozit.

Ba da. Se plateste si impozit pe profit si TVA de catre firma care vinde masina.
Se emite factura dupa care se poate face compensare intre cele doua firme.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

Alte discuții în legătură

Faliment lalac lalac Care sunt costurile pt deschiderea procedurii de intrare in faliment a unei sc care are datorii la bugetul de stat (impozit forfetar)? Cine plateste onorariul ... (vezi toată discuția)
Schimb de marfuri catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Firma X colecteaza produse pentru firma Y , iar intre ele se face un schimb de marfuri. Firma X da la schimb firmei Y un alt tip de produs. Ce acte ... (vezi toată discuția)
Vanzare sediu firma tnedelciu tnedelciu se vinde sediul de firma care este un apartament catre o persoana fizica cand a fost cumparat nu am dedus tva intrucat a fost vandut de catre o persoana ... (vezi toată discuția)