avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare sediu firma
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare sediu firma

se vinde sediul de firma care este un apartament catre o persoana fizica
cand a fost cumparat nu am dedus tva intrucat a fost vandut de catre o persoana fizica
intrebare
- taxez tva la vanzare?
-se intocmeste factura sau e suficient actul de vanzare cumparare de la notar?
-firma este platitoare de impozit pe venit 3% se plateste si impozit la vanzare?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:58, 25 Decembrie 2013
Buna ziua,

Operatiunea de vanzare este in principiu scutita de taxa daca imobilul este vechi in acceptiunea art.141, alineatul 2, litera f, punctul 3 si normelor aferente. Daca nu ati dedus TVA la achizitie si nu ati efectuat modernizari a caror valoare este de cel putin 20% din valoarea totala a imobilului astfel modernizat(art.148, alineatul 2, litera b din CF), nu aveti obligatiii in ce priveste ajustarea taxei.

Potrivit punctului 69, alineatul 1 din Normele art.155 din CF, persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii scutită fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal, nu are obligaţia întocmirii unei facturi, dar operaţiunile vor fi consemnate în documente potrivit legislaţiei contabile.

In conformitate cu art 112^3 din CF, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, se aplică asupra veniturilor din orice sursă, cu excepţia:
a) veniturile aferente costurilor stocurilor de produse;
b) veniturile aferente costurilor serviciilor în curs de execuţie;
c) veniturile din producţia de imobilizări corporale şi necorporale;
d) veniturile din subvenţii de exploatare;
e) veniturile din provizioane şi ajustări pentru depreciere sau pierdere de valoare;
f) veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil ;
g) veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii.
Fata de cele de mai sus, consider ca datorati impozit de 3% asupra veniturilor obtinute din vanzarea imobilului.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pe firma MARY081968 MARY081968 Buna ziua, va rog o solutie pt urmatoarea situatie : s-a cumparat un teren pe firma,de la o pers fizica, dupa 4 ani se vinde, la val din rap de evaluare de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire tampau gabriela tampau gabriela SC are o cladire sediu birouri din 1996 .Ea a fost modificata , marita ca suprafata, etc. Ultima reevaluare a fost facuta in octombrie 2013 .Patronul vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial theya_05 theya_05 daca o societate vrea sa vanda un spatiu comercial din proprietatea sa,spatiu achizitionat in 2007 de la alta societate,in baza unei facturi cu tva,va factura ... (vezi toată discuția)