avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Activitate bubujxj

Activitate bubujxj

multumesc pentru raspunsuri
Multumesc pt raspuns, dar n-am reusit sa ma fac inteleasa.
Eu intrebam daca sulta de 20.000 euro pe care i-am cerut-o este bine, daca valoarea apartamentului este undeva intre 70 si 80.000 euro?

Adica in cazul in care ajungem in instanta, este posibil ca judecatorul sa dispuna platirea unei sulte mai mici? In ce baza? Evaluarea apartamentului?
Buna ziuam am o mare rugaminte.
Sotul bunicii mele a decedat si la 1 luna ne-am trezit cu o fiica legitima a acestuia de care nimeni nu avea habar.
Bunica mea si defunctul au trait impreuna 30 de ani, ultimii 7 casatoriti.
La succesiune s-a prezentat aceasta fiica legitima in varsta de 35 de ani, care nu si-a cautat tatal niciodata inainte sa moara.
Din pacate, pt ca asta e legea, fiicei i-a revenit 3/4 din apartamentul mostenit, iar bunicii 1/4 (apartamentul era dinaintea casatoriei) dar platit in rate in timpul concubinajului.
Eu am intrebat-o pe fiica ce are de gand sa faca cu partea ei de apartament. I-am propus sa vanda ambele mostenitoare apartamenul si fiecare sa isi ia partea sau fiica sa o despagubeasca pe sotie pt iesire din indiviziune.
Problema este ca ea nu vrea nici una din aceste 2 variante.
Notarul ne-a spus ca daca nu ne intelegem se poate rezolva in instanta, precizandu-ne, dar nu stiu la care dintre mostenitoare a facut referire, ca daca se va ajunge in instanta, avem de pierdut.
Mostenirea este un apartament cu 3 camere in Bucuresti. Din ce am gasit pe net, in zona respectiva, acesta ajunge undeva intre 70 si 80.000 euro.
Asa ca m-am gandit sa ii cerem despagubire 20.000 euro.

Intrebarea este urmatoarea:

Daca nu ne intelegem si ajungem la instatnta, daca se intampla asta cautam un avocat f bun, avem sanse sa castigam, tinand cont si de faptul ca fiica nu s-a interesat niciodata de tatal sau, iar bunica mea a avut grija de el timp de 30 ani?

Cand ma gandesc la castigare, ma gandesc la despagubirea pe care o poate primii bunica mea.

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspuns la discuția succesiune
multumesc pt raspunsuri.
mai am totusi o intrebare.
cum dam de fata asta?
tot ce stim este ca a avut intr-adevar o fata, dar nimic mai mult. nici nume, domiciliu, nimic.
Discuție succesiune
Buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarele probleme:

Bunica mea s-a casatorit in urma cu 6 ani cu o persoana, dar erau impreuna fara acte de mai bine de 25 de ani. Impreuna nu au avut copii, dar sotul bunicii avea o fata dinainte, nu dintr-o casatorie, dar a recunoscut-o.
Acum sotul bunicii a decedat si trebuie sa faca succesiunea. Inca nu stim sigur nici toate proprietatile pe care le mai avea la momentul decesului. Deasemenea avea si depozite la diferite banci la care era imputernicit fratele sotului.
In urma decesului si succesiunii bunica mea are dreptul la ceva din bunurile sotului.
Mentionez ca erau impreuna de cel putin 25 de ani si doar de 6 ani cu acte, iar toate bunurile au fost achizitionate inainte.
Cat despre fiica sotului bunica nu stie absolut nimic. Acestia nu au tinut legatura si nu stie nici daca mai traieste sau cum o cheama si unde locuieste.
Cum putem proceda in acest caz?
Ce este de facut?
Dar cel mai important ar fi de aflat daca bunicii mele ii revine ceva si cat ii revine.
Multumesc mult.
buna ziua, am o mare problema si nu reusesc sa o rezolv. Tatal meu, divortat de mama cand eram foarte mica ( in prezent am 23 ani) a murit in urma cu vreo 10 ani. Dupa el a murit si tatal, astfel eu ramand singura mostenitoare de drept ( tata nu avut frati sau surori, nici eu). De cativa ani incerc sa intru in posesia bunurilor si primaria comunala unde sunt bunurile o casa cu teren si un teren agricol de 2500 mp, nu imi elibereaza nici un act.
mentionez ca in 2006 am reusit sa fiu pusa in posesie cu casa si 416 mp curte, dar de fapt curtea are 768 mp, diferenta nu vrea primaria sa mi-o dea. In ceea ce priveste terenul arabil nu am nici o sansa. Primarul imi spune ba ca nu are teren, ba ca nu ma incadrez la despagubiri.
Dar cel mai important este ca eu nu am titlurile de proprietate ale bunurilor bunicului meu.
Va rog daca puteti sa ma indrumati cum as putea sa fac rost de duplicate dupa titlurile de proprietate si cum sa intru in posesia bunurilor.
Va multumesc anticipat.