avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati si pe mine in urmatoarele probleme:

Bunica mea s-a casatorit in urma cu 6 ani cu o persoana, dar erau impreuna fara acte de mai bine de 25 de ani. Impreuna nu au avut copii, dar sotul bunicii avea o fata dinainte, nu dintr-o casatorie, dar a recunoscut-o.
Acum sotul bunicii a decedat si trebuie sa faca succesiunea. Inca nu stim sigur nici toate proprietatile pe care le mai avea la momentul decesului. Deasemenea avea si depozite la diferite banci la care era imputernicit fratele sotului.
In urma decesului si succesiunii bunica mea are dreptul la ceva din bunurile sotului.
Mentionez ca erau impreuna de cel putin 25 de ani si doar de 6 ani cu acte, iar toate bunurile au fost achizitionate inainte.
Cat despre fiica sotului bunica nu stie absolut nimic. Acestia nu au tinut legatura si nu stie nici daca mai traieste sau cum o cheama si unde locuieste.
Cum putem proceda in acest caz?
Ce este de facut?
Dar cel mai important ar fi de aflat daca bunicii mele ii revine ceva si cat ii revine.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: bubujxj , utilizator 23:57, 23 Februarie 2011
Bunica dvs trebuie sa faca un partaj cu fata sotului.
Bunica, in calitate de sotie supravietuitoare, are dreptul la o cota succesorala de 1/4 din toata averea sotului ei. Restul de 3/4 apartine fiicei
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
romascanu, moderator
multumesc pt raspunsuri.
mai am totusi o intrebare.
cum dam de fata asta?
tot ce stim este ca a avut intr-adevar o fata, dar nimic mai mult. nici nume, domiciliu, nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept am eu ContSters85659 ContSters85659 Buna. Sunt casatorita de 3 ani .Sotul meu a mai fost casatorit legal si are un copil din prima casatorie. Casa este a lui ,este donatie de la tatal lui. Noi ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire gheorgheciosnari gheorgheciosnari mama a murit in urma cu 6 luni ,sintem 2 frati unul din frati vrea sa impartim averea care o avem drept mostenire dupa mama. Mentionez ca tata traieste. va ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)